Diverse

De ce te trezesti dimineata cu gatul intepenit

Publicat: 09 sept. 2013
6

Ti se intampla dimineata sa te trezesti cu gatul intepenit? Vezi care sunt cauzele posibile si cum sa scapi rapid de durere!

Ce inseamna „gat intepenit”?

Fiecare din noi poate avea senzatii diferite. De obicei, „gatul intepenit” provoaca dureri atunci cand incerci sa misti capul, dureri care pot aparea doar in primele minute dupa trezire sau pot persista cateva ore sau toata ziua. Alteori, durerea din ceafa poate fi insotita si de o durere de cap care persista si dupa ce gatul isi revine.

De ce te trezesti cu gatul intepenit?

Cauzele pot fi multe si daca ti se intampla adesea sa te trezesti cu gatul intepenit, cel mai bine e sa mergi la medic pentru a vedea despre ce e vorba. De cele mai multe ori, durerea vine de la muschii gatului, care sunt suprasolicitati pe timpul noptii. Asta se intampla daca dormi intr-o pozitie gresita sau daca perna nu iti ofera suficienta sustinere. Pe de alta parte, gatul intepenit de dimineata poate fi primul simptom al unei artrite si de aceea e important sa mergi la medic daca ti se intampla des.

Cum tratezi gatul intepenit

O prima idee ar fi sa faci un dus cald dimineata, imediat ce te-ai trezit, pentru ca aburul su caldura iti pot relaxa muschii tensionati de la nivelul cefei. Dupa ce iesi din baie, poti face si cateva miscari usoare de stretching: intoarce capul intr-o parte si in alta, apoi in sus si in jos, de mai multe ori.

Daca durerea persista si este deranjanta, poti incerca un antiinflamator usor sau un analgezic. Te pot ajuta si pastilele, dar si medicamentele sub forma de unguent.

Adauga un comentariu