National

De la bal, la spital: Ate 21 de persoane s-au internat dupa un botez la Satu Mare

Publicat: 15 iun. 2013
1

Alte 21 de persoane, la spital dupa o petrecere la localul unde zeci de elevi au facut toxiinfectie

Alte 21 de persoane, intre care opt copii, au ajuns la spital, vineri noapte, cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au participat la un botez organizat la acelasi restaurant din Satu Mare unde peste 70 de elevi si profesori s-au imbolnavit cu o zi in urma, dupa ce au fost la banchet. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean din Satu Mare, Constantin Demian, a declarat, sambata dimineata, corespondentului MEDIAFAX, ca in cursul noptii 21 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat la restaurantul din oras unde a fost organizat banchetul in urma caruia 70 de elevi si profesori au facut toxiinfectii alimentare.

El a precizat ca 8 din cele 21 de persoane sunt copii.

„Au fost aduse cu ambulantele 21 de persoane, intre care opt copii, cu o simptomatologie mai usoara: dureri abdominale, greturi, varsaturi. S-a propus internarea tuturor pacientilor, insa mare parte au refuzat spitalizarea. In prezent mai sunt internate sase persoane, trei adulti si trei copii, care au fost transferate la Spitalul de Boli Infectioase”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean din Satu Mare. El a mai spus ca toate cele 21 de persoane au participat la un botez organizat la acelasi restaurant, dar intr-o alta sala, sala unde fusese organizat banchetul fiind inchisa de catre autoritati. La petrecerea de botez au luat parte 80 de persoane, a mai precizat Demian.

Peste 70 de elevi de clasa a VIII-a si profesori de la o scoala din Satu Mare au ajuns la spital, in noaptea de joi spre vineri, cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au participat la banchetul de absolvire organizat la un restaurant din oras.

Pacientii au fost externati pe parcursul zilei de vineri, ultimele 25 de persoane plecand acasa vineri dupa-amiaza.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Satu Mare, Constantin Demian, declara ca simptomele de toxiinfectie alimentara au aparut la aproximativ o ora dupa ce elevii si profesorii au mancat aperitivul de la restaurant.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Satu Mare spuneau ca fac verificari la restaurantul unde a avut loc banchetul de absolvire, informeaza realitatea.net.

Adauga un comentariu