Local

De la începutul pandemiei cu coronavirus Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a efectuat 400 de anchete epidemiologice! Au fost investigaţi medici, preoţi şi poliţişti

Publicat: 13 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De la începutul pandemiei cu coronavirus Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a efectuat 400 de anchete epidemiologice Au fost investigaţi medici preoţi şi poliţişti

De la declanşarea pandemiei de Covid 19, la nivelul judeţului Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a efectuat aproximativ 400 de anchete epidemiologice, în vederea evitării răspândirii noului coronavirus în rândul populaţiei. Printre persoanele investigate s-au regăsit medici, preoți, dar și polițiști.

„Pe parcursul acestor luni au fost derulate şi anchete epidemiologice în paralel şi toate acestea au drept scop identificarea contacţilor direcţi, izolarea acestora la domiciliu, testarea şi în cazul depistării lor pozitive, internarea în unităţile medicale. Anchetele epidemiologice au fost declanşate atât în cazul persoanelor depistate pozitiv, cât şi celor care prezentau suspiciuni de coronavirus. Aceste anchete au fost realizate de cei 18 angajaţi ai Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP Iaşi.

158.000 măşti protecţie KN95 GB2626-2006 au fost livrate gratuit României în cadrul achiziţiilor efectuate de către Comisia Europeană pentru Statele Membre. Produsele vor fi păstrate deocamdată în rezerva Ministerului Sănătăţii pentru completarea stocurilor, urmând a fi distribuite în funcţie de evoluţia pandemiei şi a necesităţilor către furnizorii de servicii medicale şi direcţiile de sănătate publică.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu