Local

De la un conflict banal, un ieşean a ajuns la puşcărie! A fost de ajuns o lovitură pentru ca victima să își dea duhul (EXCLUSIV)

Publicat: 27 mai 2022
Un bărbat cu pumnul ridicat în aer şi un deţinut cu mâinile pe gratii
Un ieşean a fost pedepsit de magistraţi, după ce a fost acuzat că a provocat moartea unui om

Un ieşean riscă să ajungă la puşcărie, după un conflict banal. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat recent pe Mihai Constantin Sandu la 4 ani de închisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte. Anchetatorii spun că ieşeanul a intrat în vizorul lor după un conflict ce a avut loc la începutul acestui an.

Un individ din judeţul Iaşi este la un pas de a ajunge la puşcărie în urma unui conflict banal. Aşadar, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Mihai Constantin Sandu la 4 ani de închisoare, pentu lovituri cauzatoare de moarte.

„Instanţa admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Prof. dr. Nicolae Oblu», din Iaşi, şi îl obligă pe inculpatul Mihai Constantin Sandu să îi plătească părţii civile suma de 14.309 lei, reprezentând daune materiale calculată de la data producerii prejudiciului”, au precizat magistraţii ieşeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

De la un conflict banal, Mihai Constantin Sandu ar putea ajunge la puşcărie

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieşeanului Mihai Constantin Sandu a început pe data de 18 februarie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată pe individ sub acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte.

Asta, după ce ieşeanul a fost reţinut şi, mai apoi, arestat preventiv şi, respectiv, arestat la domiciliu de pe data de 2 februarie 2022. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar. Anchetatorii spun că ieşeanul a intrat în vizorul lor după un conflict ce a avut loc la începutul acestui an.

Victima a ajuns în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

Oamenii legii au adăugat că, la un moment dat, ieşeanul Mihai Constantin Sandu ar fi lovit victima, care a uferit leziuni în zona capului. Autorităţile au fost informate despre producerea incidentului printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. La faţa locului s-au deplasat echipaje medicale şi de Poliţie. Un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean a transportat victima la Spitalul „Sf. Spiridon”, din Iaşi, dar şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iaşi. Totuşi, după o perioadă, victima a decedat pe patul de spital, din pricina leziunilor suferite. Medicii au concluzionat că moartea acesteia a fost o consecinţă a acelor leziuni.

La rândul lor, poliţiştii ieşeni au demarat o anchetă şi au ajuns, astfel, la Mihai Constantin Sandu. Ieşeanul a fost ridicat şi dus la audieri. Mai apoi, pe data de 2 februarie 2022, individul a fost reţinut pentru 24 de ore. A doua zi, el a fost dus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost admisă de judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi.

Din păcate, în ultimii ani, în judeţul Iaşi au fost semnalate tot mai multe astfel de situaţii, de o violenţă extremă. Acum, de la un conflict banal, ieşeanul Mihai Constantin Sandu ar putea ajunge la puşcărie.
Adauga un comentariu