National

De luna viitoare, bolnavii nu vor mai primi retete gratuite si trimiteri

Publicat: 23 mart. 2011
1
Peste 80% din medicii de familie au anuntat ca nu vor semna contractele – cadru la 1 aprilie, astfel ca, dupa aceasta data, bolnavii nu vor putea primi retete compensate, gratuite si trimiteri catre specialisti, a anuntat, astazi, presedintele FNPMF, Doina Mihaila.
„Din pacate, a devenit o traditie faptul ca în fiecare primavara suntem nevoiti sa ducem un adevarat razboi pentru a apara cabinetele , pentru a ne proteja pacientii, pentru a face cât de cât functional acest sistem din ce în ce mai haotic”, a declarat Mihaila, potrivit Mediafax.
Aceasta a mentionat ca 81% dintre medicii de familie au anuntat deja ca nu vor semna contractele – cadru la 1 aprilie , astfel ca dupa acesta data bolnavii nu vor putea primi retete compensate, grauite, trimiteri catre spcialisti, a adaugat Mihaila.
Totodata, ea a precizat ca organizatia pe care o reprezinta, împreuna cu Societatea Nationala de Medicina Familie – Medicina Generala, a cerut în instanta suspendarea Hotarârii 1047/1571 si ca instanta Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa ia decizie în acest sens.

 

Comentarii
  • Foarte bine. Ei nu vor mai elibera trimiteri si retete, dar nu vor mai primi nici un leu de la casa de sanatate. Sa traiasca din ce vor cistiga ei lucrind in sistem privat.Sa se dea dispozitie ca pacientii sa poata apela direct la medicii specialisti,acestia inregistrindui pentru a li se putea deconta serviciile si sa elibereze si retetele platindulise separat si acest serviciu.In doua luni de zile, ori dispar cabinetele medicilor de familie, ori acestia se vor ruga sa semneze contractul fara a mai emite pretentii aberante. Te apuca greata cind auzi ca acesti nesimtiti nesatui spun ca se lupta pentru a proteja pacientii, cind in realitate ei urmaresc doar venituri cit mai mari si posibilitati cit mai multe de a putea face tot felul invirteli de pe urma carora sa cistige cit mai multi bani .

Adauga un comentariu