Actualitate

De necrezut! A primit un plic prin posta si a incremenit cand l-a deschis! Niciodata nu s-ar fi asteptat sa primeasca o asemenea veste de la medici

Publicat: 16 oct. 2016
1
@ Un barbat din Iasi a ajuns sa fie calcat in picioare de catre autoritati, dupa ce a primit aceasta scrisoare @ Nimeni nu ar fi crezut ca asa ceva se poate intampla vreodata @ Chiar daca documentele dovedesc contrariul, soarta barbatului a fost decisa @
Tot mai multe persoane cu handicap ajung sa fie batjocorite chiar de catre statul roman, prin diferiti interpusi care se cred zei si decid. Cum ajung sa fie luate aceste decizii? Dumnezeu stie! Este greu de inteles de ce sunt chemati oameni cu membre amputate, orbi, surzi sau cei ce au afectiuni psihice, anual, la comisia de evaluare, insa aceasta forma de verificare se practica. Multi bolnavi se plang de atitudinea celor care fac parte din comisiile de evaluare. De multe ori, membrii acestor comisii se cred adevarate divinitati care au puterea in maini si nu ezita sa faca ce le dicteaza sufletul si comit erori grave.

Iata ca, un barbat din Iasi, in varsta de 71 de ani, a fost pus la zid de catre o scrisoare primita prin posta. Prin acea scrisoare era instiintat ca s-a vindecat si este un om perfect normal, peste noapte. Asta cel putin in documente. In viata de zi cu zi, barbatul este orb si a fost diagnosticat cu handicap grav. Petru Arhire a fost un om perfect normal pana in momentul in care a descoperit o problema la ochiul stang. Medicii i-au recomandat o interventie chirurgicala, apoi alta si tot asa, pana a ajuns la o a saptea interventie. Ulterior, a fost informat de medic ca pentru ochiul lui nu se mai poate face nimic si nu va mai vedea cu el. Dupa o perioada, pe fondul tensiunii intraoculare, barbatului i-a cedat un vas de sange de la ochiul drept. A urmat o perioada de asteptare, insa o eroare medicala a facut ca dupa un an de la incident, ochiul barbatului a fost afectat si astazi abia mai zareste lumina.
 

Orb, dar perfect sanatos!
 
Din anul 2013, barbatul a primit o pensie de handicap si dreptul la insotitor, insa de scurt timp a ramas fara aceste „mofturi”. „Am avut probleme cu ochiul stang prima data, apoi cu ochiul drept, mi s-a spart un vas de sange. Au fost niste erori medicale, si am ramas fara vedere. Abia vad lumina, iar daca ma saluta cineva pe strada il recunosc dupa voce. Am primit un plic prin care am fost anuntat ca voi ramane fara pensie, pentru ca nu mai am probleme cu vederea. Am facut o contestatie, dar a fost respinsa. Nici nu stiu ce sa mai zic. Nu vad, daca nici pentru asta nu-mi merit drepturile, nu mai zic nimic. Vreau sa se faca dreptate. Este bataie de joc, nu stiu cine decide toate astea si cum poate sa faca asta. Ce suflet are”, spus Petru Arhire.

Acum, ieseanul a ramas si fara pensie si fara insotitor. In perioada urmatoare, trebuie sa duca o lupta grea cu statul. Ciudat este ca, cei care ar trebui sa verifice toate aceste persoane cu handicap, inchid uneori ochii. Sunt zeci de cazuri in Iasi, unde persoane sanatoase sunt pensionate pe caz de boala sau sub pretextul unui handicap. Iata ca, cei care au cu adevarat nevoie de sprijin din partea statului sunt marginalizati si condamnati.

Adauga un comentariu