Local

De necrezut. PSD Iaşi distribuie alimente în campania electorală în comuna Ţibana. Primarul şi viceprimarul s-au folosit de numele părintelui Dan Damaschin. Preotul neagă orice implicare – UPDATE/VIDEO

Publicat: 16 sept. 2020

Scene de o meschinărie fără precedent în localitatea ieşeana Ţibana, făcute de oamenii PSD Iaşi. Primarul Gheorghe Rotaru, alături de viceprimarul comunei, Neculai Lețcanu, s-au apucat să distribuie în satul Domniţa alimente oamenilor, în plină campanie pentru alegerile locale 2020.

Aceștia au luat un camion și au distribuit alimentele trimise prin Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate, prin sat. Doar ca PSD din Țibana nu s-a mulțumit doar să dea alimente drept mită electorală în plină campanie pentru alegerile locale 2020. Aceștia au ajuns să-și facă și campanie în numele părintelui Dan Damaschin. Figura părintelui este binecunoscută atât în Iași cât și în alte județe din țară pentru actele de caritate pe care le face. Părintele a distribuit produse în Țibana pentru mai multe familii nevoiașe prin voluntarii săi.

UPDATE: In urma incidentului care s-a produs la Țibana, părintele Damaschin a avut o reacție.

Pe o rețea de socializare, cunoscutul preot a declarat că se delimiteaza de orice implicare in distributia de alimente:

” În urma incidentului petrecut în comuna Țibana, din Jud. Iași, incident în care s-au ciocnit două echipe, aflate probabil în campanie electorală, în care este invocat drept pretext al prezenței în comunitate „distribuirea darurilor de la Pr. Damaschin” facem următoarele precizări:
1. Asociația Glasul Vieții, se delimitează TOTAL de orice inițiativă cu caracter politic, partinic și electoral.
Singurul partid la care am aderat este Partidul Mântuitorului nostru Iisus Hristos – Biserica Ortodoxă, iar singurii noștri candidați sunt copii și mamele aflate în dificultate.
2. Invocarea numelui meu într-o polemică electorală este inadecvată și chiar meschină în condițiile în care starea de sărăcie extremă care a impus intervenția noastră de urgență nu a fost sesizată ani la rând de partide politice aflate la guvernare, dar care au știut să se laude în campanii cu „eradicarea sărăciei”.
3.Familia în fața căreia a avut loc disputa electorală este caz social al Asociației Glasul Vieții.
În cursul zilei de astăzi 16.09.2020, un voluntar a preluat hainele, încălțămintea și rechizitele acestei familii pentru a le transporta la domiciliul din comuna Țibana. Chiar dacă din imagini nu reiese că ar fi ar fi vorba de darurile noastre, persoana de gen masculin numită „domnul viceprimar” nu a primit din partea noastră acordul scris sau verbal pentru a fi prezent la această acțiune.
4. 🙂 Dacă proiectul nostru „Grăuntele de Muștar” a stârnit admirația candidaților la funcțiile din Administrația Publică locală și a determinat să se asocieze fără știința și acordul nostru, recomandăm tuturor aspiranților la posturile de primari, președinți și consilieri să se „bată” la porțile copiilor sărmani din comunitățile unde vor candida cu cât mai multe daruri, nu doar în lunile de campanie, ci în toți anii și toate lunile vieții lor.
Chiar dacă nu vor fi aleși pe locurile mult visate, vor fi aleși de Domnul Iisus Hristos în Partidul Raiului și e suficient.
Mulțumim de înțelegere!
Domnul să ne aleagă pe toți în Împărăția Cerurilor!” menționează Părintele Damaschin.

Alimentele de la UE date în campania electorală. Numele părintelui Damaschin folosit de Primăria Țibana

Numai că cei din primărie au luat caimacul și au ajuns să se folosească de acest lucru pentru capital electoral. După cum se vede și în filmulețul video, viceprimarul din Țibana, ajutat de alte persoane, distribuie sacii de la UE și susține că totul s-a făcut cu sprijinul părintelui.
„Ce face viceprimarul în mașină înseamnă meschinărie. Voluntarii noștri au dat acolo produse pentru unele familii nevoiașe. Noi nu ne asociem cu nici un partid. Ce caută o autoritate publică în campania electorală? Este cinism.”, a precizat părintele Dan Damaschin.

Plângere la Biroul Electoral împotriva celor de la PSD. Caz la DNA împotriva combinațiilor din primărie

Pe numele celor care au distribuit aceste produse în localitate a fost făcută o plângere electorală atât la Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Țibana, cât și la Biroul Electoral Județean (BEJ).

Pe lângă acest lucru, o altă combinație de la Țibana a ajuns în vizorul procurorilor anticorupție. Primarul Gheorghe Rotaru, la presiunea lui Măricel Popă, președintele PSD Iași și al CJ, a dispus alocarea unor fonduri din bugetul local pentru 120 de mașini de piatră pentru drumurile din localitate. Cum nu s-a mai realizat nimic, dosarul a intrat în atenția anchetatorilor.

Comentarii
  • Paintele Dan Damaschin face lucruri ajutat de tiganul Dinte Constantin de la Micedu Company cel care este acuzat de frauda cu tichete de la pensionari decontate fictiv la Bucuresti la Ministerul Transporturilor!!!

  • Un om cu suflet mare parintele Damaschin de la Maternitatea Cuza Voda!!! Pacat ca a asociat biserica si numele domniei sale cu numele unor persoane nedemne, parvenite, pline de hotie si furtisaguri…familia Dinte Costel si Mariana!!!

  • Doamne !!!!! Va multumesc mult BZI pentru ca ati scris acest articol , e nenorocire mare in comuna noastra Tibana, dl primar. Rotaru ne-a lasat fara Primarie , fata salarii si ajutoare sociale , le-a matrasit , nimic nu mai avem , a vandut primaria acum 3 saptamaini si s-a mutat la bar cu tot cu functionari , Doamne maicuta mea e jale mare in sat ,se poarta omul asta ca un increzut analfabet care si-a insusit bunurile comunei noastre , terenuri pe care bunicii nostri le-au lasat mostenire . Veniti sa vedeti barul / primarie mai mare rasul

  • Primarul Rotaru si Laurentiu Mihalceanu fac trafic de influenta pentru cazuri cu dosare penale.Intervin ei, ba la EON, ba la Postul de Politie la Cojocaru sa tina partea infractorilor si a krvelor care fac copii cu cine nimeresc si pe urma le da ajutor si ajutoare. Bata-v-ar Dumnezeu de scarbe.

  • Multa lume nu stie nimic de ce se intampla cu banii din bugetul primariei ,acesti bani , aici vorbim de sute de miliarde de lei , primarul ii foloseste ca bani de bizunar , nimic nu s-a facut in aceasta comuna de 8 ani incoace decand in functia de primar e Rotaru, am ramas si fara primarie acum
    , se lucreaza de la bar , nu stiu ce se va intampla dar oameni sufera, alaiul din primarie pleaca in vacante peste tot, cand au venit executorii la primarie , primarul nostru dtag era la Sinaia , e de rasul – plansul

Adauga un comentariu