International

De necrezut! Un fugar din Austria s-a predat autoritatilor pentru ca se plicisise de Tenerife

Publicat: 23 apr. 2019
1

Un detinut care a reusit sa fuga dintr-o inchisoare austriaca in 2008 s-a predat politiei din Salzburg spunand ca a trait prea mult in Tenerife si ca ii era dor de tara sa, relateaza EFE.

Intr-un comunicat difuzat luni, politia precizeaza ca barbatul in varsta de 64 de ani s-a prezentat in gara din Salzburg in noaptea de sambata si a spus ca este un fugar care a ajuns cu trenul din aeroportul din Munchen (Germania), informeaza agerpres.ro. Fugarul a asigurat ca a petrecut ultimii zece ani si jumatate in insulele Canare spaniole si ca vrea sa se intoarca acasa pentru ca in "Tenerife nu mai este la fel de frumos ca inainte si a trait acolo suficient", potrivit comunicatului politiei. El a spus de asemenea ca ii era dor de tara sa si ca vrea sa-si petreaca batranetea acasa. Agentii au verificat ca intr-adevar barbatul fugise dintr-o inchisoare din Austria Inferioara, in estul tarii, prin urmare autoritatile judiciare l-au trimis la o inchisoare din Salzburg. Deocamdata nu s-a informat despre motivele condamnarii sale si nici cum a reusit sa fuga, insa, potrivit televiziunii publice ORF, la momentul evadarii ii mai ramanea de ispasit mai putin de jumatate de an de inchisoare.

Potrivit ORF, fuga din inchisoare in Austria nu e pedepsita cu o pedeapsa suplimentara, astfel incat detinutul isi va putea efectua restul de condamnare dupa care va fi eliberat.

Adauga un comentariu