Actualitate

De peste 30 de ani nu au liniste in casa pentru care au muncit o viata! Au cheltuit o avere pentru a repara ce au stricat altii! De fiecare data, trebuie sa o ia de la capat – FOTO

Publicat: 20 nov. 2018

@ De 30 de ani, aceasta familie din Iasi este nevoita sa-si renoveze apartamentul din doua in doua luni @ Acestia sustin ca totul se intampla din cauza vecinului care locuieste la etajul superior @ Cand le este lumea mai draga, tavanul casei se umple de apa @ Se pare ca situatia este similara si in cazul vecinilor acuzati @ "Din doua in doua luni, dau 500-600 de lei ca sa varuiesc apartamentul" @ "Aceasta situatie persista de 30 de ani, de cand m-am mutat aici, in aprilie 1989"

Familia Enache locuieste de aproape 30 de ani la etajul al saptelea, intr-un bloc din Iasi, aflat pe strada Strapungerii Silvestru nr. 8. De tot atata timp, problemele pe care le intampina in propria locuinta par sa se tina lant, iar ei nu au avut parte de liniste in toata aceasta perioada. Motivul, din punctul lor de vedere, este unul singur: vecinii de la etajul superior, care le inunda periodic apartamentul.

"Locuiesc in acest bloc de 30 de ani, iar vecinul s-a mutat cu cateva saptamani inaintea mea. M-am mutat pe data de 4 aprilie, in 1989, inainte de Revolutie. Prima oara m-am bucurat ca suntem vecini, dar dumnealui doar a distrus. Dumnealui este inginer constructor si am crezut ca va fi un om gospodar, de asta m-am bucurat, dar acest lucru nu s-a intamplat. Din doua in doua luni, dau 500-600 de lei ca sa varuiesc apartamentul", povesteste Vasile Enache.

Au facut nenumarate demersuri, dar situatia nu s-a rezolvat

Conform celor doi soti, se pare ca pentru ei cosmarul a inceput la scurta perioada dupa ce s-au mutat in apartament. De atunci, peretii locuintei s-au umplut de apa de nenumarate ori, iar ei s-au vazut nevoiti sa renoveze periodic.

Vasile Enache povesteste ca a cautat sprijin in foarte multe parti, dar ca nu a gasit nicaieri rezolvare. Asociatia de proprietari sau politia nu l-au putut ajuta, pana acum, pe ieseanul nemultumit de faptul ca se poate trezi, in orice moment, cu apa care-i curge din tavan.

"Am adus oameni de la asociatia de proprietari de zeci de ori. Dupa ce ne-am mutat aici, in al doilea an, dumnealui a scos tot mozaicul din balcon. Dupa ce a facut acest lucru, a inceput sa-mi curga apa in balcon, iar de atunci curge in continuare. Mai mult de atat, plafonul este din doua straturi, iar intre ele este un gol. La fel s-a facut si in balcon. Cand mi-a cazut o bucata de perete din balcon, am gasit acolo bucati de burete, pe care nu cred ca le-a pus constructorul. Le-am cerut sa se faca o analiza, sa vedem de unde provin acei bureti care erau pusi intre cele doua straturi. Nu s-a facut acest lucru, au luat buretele si l-a pus intr-o carpa, dupa care au plecat. Nimeni nu a facut nimic, am apelat la foarte multe persoane, dar nu s-a rezolvat. Totodata, dumnealui mi-a spus ca nu mai este apartamentul lui, ca este al ginerelui. Tot peretele din balcon este plin cu mucegai si se va umple de apa dupa ce se va topi zapada de pe balconul dumnealor. Ultima oara mi-a curs apa in casa acum doua saptamani, cand mi s-au ars si becurile, mi-a afectat instalatia electrica", mai povesteste ieseanul.

Citeste si: Premiera de exceptie intr-un spital din Iasi! Doua vieti au fost salvate in aceeasi noapte! Medicii au avut parte de ore infernale

Cei acuzati sustin ca intampina aceeasi problema

Familia Toncescu, care locuieste la etajul 8 din acelasi bloc, sustine ca nu este vinovata pentru situatia in care se afla vecinul de la etajul inferior. Mai mult de atat, acestia au povestit ca se confrunta cu aceeasi problema si ca de vina pentru intreaga situatie este acoperisul blocului.

Totodata, acestia sustin ca ei nu mai sunt prorietarii apartamentului, acesta fiind pe numele fostului ginere. Astfel, ei doar se ocupa, din cand in cand, de curatenia locuintei.

"Noi nu locuim in acel apartament si abia s-a facut curatenie. Dumnealui stie foarte bine care este situatia, a fost in apartament si a vazut. Nu are de unde sa-i curga apa in apartament. Poate doar in balcon. Dumnealui are balconul inchis, la noi e deschis, asa cum l-a lasat constructorul. Acum, cand au inceput ploile si zapezile, e posibil sa curga apa in balcon. Dar, in camere, nu se poate intampla asa ceva. Noi abia am terminat curatenia acolo si stam la ultimul etaj, la opt. Sigur, noi am fost foarte necajiti pentru ca nu ne-am putut folosi de acest apartament pentru ca apa curge de pe acoperis. Am facut acum curat, dar nu cred ca va fi prea mult timp asa, avem probleme cu acoperisul. Proprietarii nu vor sa puna bani sa facem un acoperis. Pe balcon este posibil, pentru ca balconul nostru nu este acoperit", spune familia Toncescu.

Comentarii
    • Depinde de asigurator! Nu cred că o asigurare poate acoperi daunele, în proiectul inițial, balconul nu apare ca SPAȚIU ÎNCHIS!!! Poate da în judecată pe cel care a făcut modificările la proiectul inițial, adică, a distrus izolația făcută de constructor.

  • Am avut aceeași problemă, dar, după ce vecinul de deasupra, cetățean italian, care locuia periodic acolo, a înțeles care este problema tehnică apărută ca urmare a înlocuirii mozaicului din balcon cu gresie, a chemat o echipă de MESERIAȘI, care au turnat o șapă nouă, peste care au pus gresia și A DESFUNDAT SCURGEREA de pe balcon, astfel încât să nu băltească apa acolo și să se mai infiltreze la noi. Nu un nou acoperiș este necesar ci, dacă nu închiderea balconului, măcar o mică lucrare de reparații. Făcută de MESERIAȘI!!!

Adauga un comentariu