Economic Local

De Revelion, ieșencele vor să poarte rochii cu cristale Swarovski sau treninguri accesorizate cu broderie din cristale

Publicat: 30 nov. 2022
De Revelion ieșencele vor să poarte rochii cu cristale Swarovski sau treninguri accesorizate cu broderie din cristale
Ieșencele vor să fie elegante în noaptea de Revelion

Ieșencele vor ca noaptea dintre ani să fie de neuitat, de aceea aleg ținute strălucitoare și elegante pentru noaptea de Revelion. Anul acesta se poartă catifeaua și cristalele Swarovski

„În acest sezon, țesăturile cele mai des folosite în atelier sunt stofa, catifeaua, taftaua, crepul imperial, dantela cu cristale Swarovski, perle sau mărgele, broderiile sclipitoare, paietele, tulle-ul cu glitter. Se poartă foarte mult catifeaua, rochiile din catifea. E un material pretabil pentru sezonul rece, se așază foarte bine, de aceea este căutat foarte mult.

Anul acesta, de Revelion se poartă roșu, verde, negru, paiete, materiale cu sclipici, penele, care nu se demodează. De exemplu, acum fac o rochie albă cu pene. Pentru rochiile de ocazie care vor fi îmbrăcate de sărbătorile de Crăciun și Revelion am folosit catifea din mătase naturală, în nuanțe de roșu, verde, albastru imperial și negru, accesorizate cu dantelă, strasuri și aplicații cusute manual. De asemenea, în vogă sunt și penele de struț, lebădă și cocoș, în ton cu nuanțele rochiilor”, susține Ramona Scripcaru, designer vestimentar din Iași.

De Revelion, ieșencele vor să poarte ținute extravagante

Clientele plătesc de la 500 la 1.500 de lei pentru ținuta perfectă de Revelion, iar comenzile s-au făcut și cu două luni înainte.

„Comenzile au început să fie date pe la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. Prețurile sunt mai mari pentru că toate costurile sunt mai mari. Au crescut prețurile la materiale, la transport. Rochiile sunt mai scumpe cu vreo 200 de lei. Cea mai scumpă rochie comandată în atelierul meu costă 1.500 de lei. E o rochie cu corset în partea de sus, cu cupe atașate, cu aplicații, cu broderii, care sunt puse manual.

Nu prea am mai făcut treninguri, care erau foarte cerute anul trecut, pentru că au apărut cele în serie. Cereri pentru ținute am avut și pentru ședințele foto de Crăciun. În această perioadă, în afara rochiilor de seară realizăm și ținute mamă-fiică pentru ședințele foto realizate în studiourile profesionale”, mai spune Ramona Scripcaru.

Treningurile elegante rămân în trend

Ieșencele care nu vor să îmbrace rochii în noaptea dintre ani aleg treningurile elegante.

„În vogă au rămas treningurile accesorizate cu broderie din cristale, iar anul acesta am lansat și o linie elegantă. Piesa cea mai apreciată este un compleu din catifea, verde închis, compus din kimono și pantaloni evazați, piese versatile ce pot fi purtate la diferite ocazii, preturile fiind între 700 și 1.000 de lei, în funcție de accesorizare.

Încercăm să punem în evidență costumele business, prin accente strălucitoare din cristale din sticlă, astfel că orice apariție va fi spectaculoasă. Ne axăm pe unicitate, versatilitate și eleganță, prin produse ce pot fi purtate cu aceeași emoție și peste 20 de ani”, susține Irina Andronache, designer vestimentar din Iași.

De asemenea, pentru că unele cliente vor să poarte și cu alte ocazii ținuta de Revelion, aleg ceva casual.

„Majoritatea merg pe ținute casual. Anul trecut a fost la fel. Își mai iau bluze cu paiete, cu un pantalon, costume. Vor ceva casual și elegant”, susține Luciana Uglea, designer vestimentar.

Specialiștii mai spun că ieșencele vor să poarte ținute comode la petrecerile de sărbători.
Adauga un comentariu