Eveniment-Social

De „Săptămâna Patimilor”, la Cinema Ateneu din Iași rulează filme celebre ce-L au în prim-plan pe Iisus Hristos

Publicat: 23 apr. 2021
Proiecție de film la Cinema Ateneu din Iași
În timpul "Săptămânii Patimilor", Cinema Ateneu va difuza patru filme eveniment, selectate special pentru această perioadă. "Viața lui Iisus", "Cele zece porunci", "Pavel, apostolul lui Hristos" și "Patimile lui Hristos" sunt titlurile incluse în programul de filme de la Ateneul Național din Iași. Producțiile se remarcă nu numai prin subiectul emoționant, ci și prin faptul că, de-a lungul anilor, au fost premiate

Cinema Ateneu din Iași anunță proiecții speciale în „Săptămâna Patimilor”. „Viața lui Iisus”, „Cele zece porunci”, „Pavel, apostolul lui Hristos” și „Patimile lui Hristos” sunt titlurile incluse în programul de filme. Producțiile se remarcă atât prin subiectul emoționant, dar și prin faptul că de-a lungul anilor au fost premiate și nominalizate la cele mai importante festivaluri și gale din domeniul cinematografiei

În timpul „Săptămânii Patimilor”, Cinema Ateneu va difuza patru filme eveniment, selectate special pentru această perioadă. „Viața lui Iisus”, „Cele zece porunci”, „Pavel, apostolul lui Hristos” și „Patimile lui Hristos” sunt titlurile incluse în programul de filme de la Ateneul Național din Iași. Producțiile se remarcă nu numai prin subiectul emoționant, ci și prin faptul că, de-a lungul anilor, au fost premiate și nominalizate la cele mai importante festivaluri și gale din domeniul cinematografiei.

Filmul tematic „Viața lui Iisus” spune povestea glorioasă a vieții lui Iisus din Nazareth, de la nașterea în condiții umile

Cu cinci nominalizări la Premiul Oscar în 1965, filmul tematic „Viața lui Iisus” spune povestea glorioasă a vieții lui Iisus din Nazareth, de la nașterea în condiții umile. Producția se află în topul celor mai populare filme despre Iisus. Tot atunci rulează și cea mai cunoscută peliculă care prezintă viața lui Moise, „Cele zece porunci”, regizată de Cecil B. DeMille, cu Charlton Heston în rolul principal. Filmul a luat premiul Oscar pentru „Cele mai bune efecte speciale” și a mai fost nominalizat la alte șase categorii.
Cel mai recent film vine de la regizorul Andrew Hyatt și prezintă povestea epică a lui „Pavel”, omul care, dintr-un persecutor al bisericii, a devenit cel mai puternic și important promotor al acesteia. Filmul „Pavel, apostolul lui Hristos” dă viață unei povești pline de emoție și suspans, fiind recompensat cu cinci premii la diferite gale de film din 2019.

„Patimile lui Hristos”, filmul regizat de Mel Gibson, prezintă ultimele ore din viața lui Iisus

„Patimile lui Hristos”, filmul regizat de Mel Gibson, prezintă ultimele ore din viața lui Iisus, mai exact perioada dintre ruga în Grădina Getsemani și răstignirea pe cruce. În rolul Mariei o vom vedea pe Maia Morgenstern, apreciată pe plan internațional pentru interpretarea extraordinară. Filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar din 2005 pentru „Cea mai bună imagine”, „Cel mai bun machiaj” și „Cea mai bună coloană sonoră”. Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului va fi redeschisă la o capacitate de 30 la sută și cu respectarea măsurilor și a regulilor impuse de autorități.

Care este programul după care vor rula filmele de la Cinema Ateneu despre Iisus Hristos

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel: 26 aprilie 2021, ora 18:00 „Viața lui Iisus” – „The Greatest Story EverTold- (regia George Stevens), audiență generală (AG) – proiecție specială, 28 aprilie 2021, ora 18:00 „Cele zece porunci” – „The Ten Commandments” – (regia Cecil B. DeMille), acordul părinților (AP) 12 ani, proiecție specială. Pe 29 aprilie 2021, ora 19:00, va rula „Pavel, apostolul lui Hristos”- „Paul, Apostle of Christ” – (regia Andrew Hyatt), nerecomandat sub 15 ani – proiecție specială, iar pe 30 aprilie 2021, ora 19:00, „Patimile lui Hristos” – „The Passion of theChrist” – (regia Mel Gibson), nerecomandat sub 15 ani – proiecție specială. Preț bilet normal: 12 lei.

Adauga un comentariu