Eveniment-Social

De zece ani, aici au crescut si s-au dezvoltat micile genii din Iasi! Le-a fost oferita o noua sansa – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 dec. 2015

@ Centrul de Excelenta este posibilitatea oricarui copil de a avea un viitor mai bun @ Acestia ajung in acest loc alesi si dupa un test de inteligenta

Centrul de Excelenta
pentru copiii supradotati a implinit zece ani de existenta, iar cu aceasta ocazie a fost organizat un spectacol, in cadrul caruia fiecare copil care beneficiaza de acest proiect a prezentat rezultatele muncii lui. La spectacol au participat copiii care beneficiaza in prezent de acest proiect, prin intermediul caruia copiii inteligenti care provin din familii defavorizate din Iasi pot urma cursurile unor scoli mai bune, pentru a-si crea un viitor in viata.

„Este un serviciu de asistenta socio-psiho- educativa, cu suport si gazduire pentru copiii supradotati defavorizati socio-economic din judetul Iasi. E un serviciu de buna practica si e mandria noastra”, a declarat Andreea Corodescu, sefa Centrului de Plasament din Bucium. Diana Aioanei este in anul II la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, iar din clasa a V-a este una dintre beneficiarii Centrului de Excelenta din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din Iasi.

„Mi-au zis de la primarie ca sunt in cautare de minti stralucite, au selectat cativa copii care nu au o situatie materiala foarte buna, dar au rezultate deosebite la invatatura. Am dat un test de inteligenta si am ajuns in cadrul proiectului. A fost o sansa foarte mare, parintii nu isi permiteau sa ma dea la o scoala foarte buna. Mi-a fost foarte greu, dar m-am obisnuit, mi-am dat seama ca e un lucru important si ca ii pot ajuta pe parinti”, povesteste Diana. Peste 50 de copii au trecut prin Centrul de Excelenta pentru copiii supradotati si mereu se intorc cu placere in locul de unde au inceput drumul in viata. Anual, aproximativ 12.000 de lei se aloca de catre Consiliul Judetean (CJ) Iasi pentru intretinerea fiecarui copil din centru. Ideea a luat nastere in anul 2005, iar de atunci sunt multi absolventi de facultate, care sunt mandria tuturor specialistilor din centru.

„Sarbatorim zece ani de activitate, in care, impreuna cu copiii care au fost beneficiarii acestui centru, am reusit sa avem succes, si datorita lor, dar si specialistilor care au lucrat cu ei. Nu este usor sa ai un centru care, la nivel national, ca si serviciu social, nu exista si este o finantare proprie a CJ pe acest proiect. Ne mandrim cu acesti copii, au reusit in viata, sunt studenti, absolventi, si se intorc cu placere in acest centru. Eu vreau sa multumesc pe aceasta cale si copiilor, dar si specialistilor din centru. In sistemul de asistenta sociala se pot face si lucruri bune”, a adaugat Florin Ion, directorul general al DGASPC Iasi.

Citeste si: Cea mai frumoasa poveste de Craciun! Acest copil a plans timp de noua ani, in fiecare zi!

Adauga un comentariu