Eveniment-Social

De Zilele TUIASI se celebreaza 100 de ani de la infiintarea Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania

Publicat: 11 nov. 2018
1

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) si Asociatia Generala a Inginerilor din Romania vor marca impreuna un moment important  in cadrul manifestarilor din Municipiul Iasi prilejuite de Centenarul Marii Uniri prin organizarea unui eveniment omagial intitulat „100 de ani de la infiintarea Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania – Iasi, 1918”. 

Evenimentul va aduce in atentia publica rolul jucat de oras in ceea ce priveste infiintarea la Iasi, in ultimul an al Primului Razboi Mondial, in 1918, a Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania (AGIR). 

Evenimentul Omagial este planificat sa se desfasoare la data de 16 noiembrie 2018, in Aula Magna „Carmen Sylva” a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, in intervalul orar 9-14. La eveniment sunt invitate personalitati ale vietii culturale si stiintifice iesene, cadre didactice, cadre militare, studenti si elevi etc. Aceasta intalnire aniversara se va bucura de prezenta unor ingineri ieseni din industrie, cercetare, proiectare si invatamant superior tehnic. De asemenea, vor fi invitati la sarbatoare si reprezentantii filialelor AGIR din alte judete, membrii ai altor asociatii si fundatii ingineresti din municipiul Iasi. 

Se va edita un volum omagial, intitulat „100 de ani de la infiintarea Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania – Iasi, 1918”. Evenimentul va avea in program o serie de conferinte, alocutiuni ale participantilor si acordarea de medalii si diplome aniversare.

Adauga un comentariu