Tutoriale

Deblocarea telefonului, metoda cu frigiderul. Editia 2013 – Android

Publicat: 08 mart. 2013

O echipa de cercetatori in securitate informatica din Germania afirma ca inghetarea la propriu a telefoanelor cu Android poate duce la deblocarea acestora si copierea celor mai sensibile date pe un PC.

Echipa de la Universitatea Friedrich-Alexander a folosit pentru teste un smartphone cu sistem de operare Android. Device-urile au fost bagate intr-un congelator si tinute acolo timp de o ora, pana cand au ajuns la temperatura de minut 10 grade Celsius. Apoi prin cuplarea si decuplarea repetata a bateriilor smartphone-urilor, cercetatorii au reusit sa aduca software-ul telefonului la un nivel vulnerabil si cu ajutorul unor aplicatii separate au reusit sa capete acces la datele stocate in Android.

Mai mult cercetatorii au putut copia fara dificultate toate datele Android din telefonul „atacat” pe un PC si le-au putut examina in amanunt.

Oricum, dupa ce au demonstrat ce aveau de demonstrat, cei din echipa de securitate s-au apucat acum sa lucreze la un antidot. Telefonul folosit in timpul testelor este un Samsung Galaxy Nexus.loading...

Adauga un comentariu