Vocea farmacistului

Debridat, un sirop folosit de multi copii si adulti cu probleme gastrointestinale, retras din farmacii

Publicat: 13 dec. 2019
Debridat
Debridat

Debridat suspensie orala ar putea sa lipseasca de pe piata din Romania pana in luna februarie 2020. Medicamentul este utilizat de pacientii cu tulburari gastrointestinale, boli digestive sau biliare. Firma producatoare a decis sa retraga Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală x 125 ml si Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orala x 250 ml.

SC Pfizer Romania a emis o informare cu privire la retragerea medicamentului Debridat suspensie orala. Decizia vine ca urmare a unui incident petrecut pe linia de umplere a fabricii din Franța. Potrivit informatiilor companiei, este posibil ca un corp metalic sa fi ajuns in unul dintre flacoane. Produsul din seriile afectate va fi distrus si abia dupa aceasta operatiune va fi reluata distribuirea.

Farmaciile au fost informate de catre detinatorul autorizatiei de punere pe piata, PFIZER EUROPE MA EEIG, ca se retrag pentru siguranta toate loturile Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orala x 125 ml si Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orala x 250 ml.

Debridat ar putea lipsi probabil pana in luna februarie

„Incidentul a avut loc pe linia de umplere la locul de fabricatie din Franta. Compania care detine autorizatia de punere pe piata a luat masura retragerii din reteaua de distributie a tuturor seriilor fabricate in perioada scursa intre doua verificari ale echipamentului de umplere. Cu toate acestea, in urma testelor repetate facute de producator, s-a ajuns la concluzia ca probabilitatea ca un corp strain metalic sa ajunga in flacon este foarte redusa, dar nu poate fi exclusa”, se arata in comunicatul emis de Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania.

Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orala, este utilizat in cazul durerii din cadrul bolilor digestive sau biliare. Medicamentul corecteaza tulburarile tranzitului gastrointestinal care sunt legate de aceste afectiuni. Potrivit informatiilor primite de farmacii, produsul ar putea lipsi probabil pana in luna februarie a anului viitor.

Adauga un comentariu