News Flash:

Decanul Facultatii de drept a fost reales in functie

28 Ianuarie 2008
1615 Vizualizari | 1 Comentarii
Universitatea Alexandru Ioan Cuza
• Primul decan ales din cadrul facultatilor Universitatii Cuza este Tudorel Toader de la Drept, care se afla la cel de-al doilea mandat consecutiv • Perioada 26 - 30 ianuarie este cea desemnata de conducerea universitatii pentru alegerile la nivel de facultate • Astazi isi aleg decanii facultatile de economie si administrarea afacerilor, de litere si de informatica • Data de 16 februarie este cea in care se va realiza alegerea noului rector al Universitatii Cuza si a Biroului Senat • Pentru postul de decan la una din facultatile Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara concureaza 5 candidati pentru 4 posturi, zootehnia fiind singura unde s-au inregistrat doua candidaturi

Alegerea decanilor facultatilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza se apropie de final. Primul ales in aceasta functie este Tudorel Toader, decanul Facultatii de Drept, care a fost desemnat in data de 26 ianuarie in cadrul Consiliului facultatii. Acesta, care se afla la cel de-al doilea mandat consecutiv a fost singurul candidat pentru aceasta functie. Perioada 26 - 30 ianuarie este cea desemnata de conducerea universitatii pentru alegerile la nivel de facultate. Majoritatea facultatilor isi desemneaza azi noii decani. Astfel, Facultatea de economie si administrarea afacerilor are programate alegerile de la ora 12.00, la fel si cea de litere, unde alegerile sunt programate sa inceapa de la ora 14.00 sau cea de informatica, unde alegerile incep de la ora 11.00. Tot in cadrul sedintelor de alegeri se vor valida si eventualele propuneri pentru candidatura la functia de rector al Universitatii Cuza. La majoritatea facultatilor, alegerea decanilor nu va fi decat o simpla formalitate, intrucat multe dintre acestea nu au decat un singur candidat.

Aceasta situatie se intalneste la facultatile de economie si administrarea afacerilor - Dinu Airinei, educatie fizica si sport - Marin Chirazi, istorie - Alexandru Florin Platon, matematica - Ovidiu Carja, psihologie - Ioan Dafinoiu, teologie ortodoxa - Viorel Sava si la teologie romano-catolica - Emil Dumea. La aceasta facultate din urma, candidatura lui Emil Dumea a fost inregistrata dupa perioada limita de depunere a acestora, dupa ce Dumea a fost convins de catre conducerea universitatii sa candideze pentru un mandat. Acest lucru s-a intamplat intrucat acesta era singurul in masura sa ocupe aceasta functie. Emil Dumea si-a mai depus candidatura si pentru functia de director al departamentului socio-uman din cadrul universitatii. In cadrul domeniului stiinte concureaza Mihai Anastasiei, profesor la Facultatea de matematica, Gelu Bourceanu de la chimie si Mihai Toma de la fizica. Alegerile la nivelul departamentelor subordonate senatului se vor efectua in data de 31 ianuarie,iar pe 1 februarie se va trece la validarea de catre actualul senat a alegerilor la nivelul facultatilor si al departamentelor de studii din subordinea sa. Data de 16 februarie este cea in care se va realiza alegerea noului rector al Universitatii Cuza si a Biroului Senat.

Alegeri si la Agronomie

La facultatile Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad au fost depuse deja candidaturile pentru un post la functia de decan. Pentru aceasta functie se bat 5 persoane la cele 4 facultati, cea de Zootehnie fiind singura unde exista doi candidati pe un post. Astfel, Ioan Mircea Pop concureaza cu Benone Pasarin, in timp ce la celelalte facultati s-a inregistrat doar cate o singura candidatura. Acestea sunt Facultatea de Agricultura - Constantin Leonte, Horticultura - Gica Gradinariu si Medicina Veterinara - Octavian Zaharie Oprean. Alegerile vor avea loc in perioada 4 - 8 februarie, iar intre 25 si 29 februarie vor avea loc cele pentru alegerile rectorului universitatii. Sefiile la catedrele facultatilor de la USAMV au fost deja completate. Astfel, la cea de Agricultura, catedra de pedotehnica a fost ocupata de Costica Ailincai, stiinte biologice - Teodor Robu, iar la stiinte economice si umaniste - Stejarel Brezuleanu. La Horticultura, catedra cu acelasi nume a fost acontata de Mihai Talmaciu, iar cea de mecanizare de Ioan Tenu, la Zootehnie, catedra de stiinte fundamentale in zootehnie a fost castigata de Steofil Creanga, iar cea de managementul productiilor animale de Marius Giorgi Usturoi. In fine, la Medicina Veterinara, catedrele au fost ocupate astfel, preclinici - Corneliu Cotea, clinici - Vasile Vulpe si productii animaliere si sanatate publica - Mihai Carp-Carare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

GRUP STUDENTI  | #28662
Va felicit domnule decan!
Consider insa ca ar trebui sa luati o atitudine asupra profesorilor care isi bat de joc de studenti.
De ce in acesta sesiune au existat studenti care au utilizat casti la examine?... care au furat examenele... NU SPUN NIMIC DIN AUZITE! ESTE O REALITATE, CARE S-A INTAMPLAT! DE CE???? Unde este dreptatea?? Vorbim de drept?? De ce unii profesori, cum ar fi drept civit sau TGD, nu verifica lucrarile?? ISI BAT JOC DE ADEVARATII STUDENTI! DE CE??? DE CE?? Unde este dreptatea?? Cum sunt evaluati studentii buni, care muncesc?? Uuuuuundee este dreptatea???? INADMISIBIL DOMNULE DECAN!!! Pacat...ca trebuie sa vorbim de fraude, de nedreptati, de mediocritate, de incorectitudine, de neglijenta ...dee......la o facultate de drept...! Pana cand??? CUM SE FAC EVALUARILE ADEVARATILOR STUDENTI! CE PROMOVATI?? POATE FI VORBA DE SPIRITUL DREPTATII IN ACESTA FACULTATE??? INTREBATI STUDENTII CARE MUNCESC....
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1436 (s) | 24 queries | Mysql time :0.022434 (s)