Eveniment-Social

Decaristii ieseni de la Bac vor sa urmeze universitati din tara

Publicat: 10 iul. 2012
1

Cu toate ca majoritatea dintre liceenii ieseni care au obtinut nota ZECE la examenul de bacalaureat au ales sa urmeze cursurile unei institutii de invatamant superior din strainatate, unii dintre ei au in plan sa studieze fie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), fie la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa. In acest context, prof. univ. dr. Vasile Isan, rectorul de la Cuza, a comentat rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat de candidati.

„Este imbucurator faptul ca elevii ieseni de varf au si optiuni de studiu catre universitatile autohtone. Acest lucru demonstreaza faptul ca exista programe de studii viabile si atractive pentru acestia, cat si posibilitati in dezvoltarea carierei lor profesionale. De asemenea, remarc faptul ca anul acesta s-au constatat progrese semnificative”, apreciaza Isan. Ca un exemplu legat de faptul ca decaristii ieseni de la bacalaureat au ales sa studize la Cuza este si Roxana Poponet, de la Colegiul National Costache Negruzzi, care a decis sa opteze pentru Facultatea de Drept din cadrul acestei universitati.
 Anul acesta, Universitatea Cuza scoate la admiterea la studii de licenta un numar de 3.450 locuri, dintre care 35 pentru candidati rromi, iar alte 30 pentru tinerii de origine romana din Republica Moldova, care au diploma de bacalaureat obtinuta in Romania.

Adauga un comentariu