National

Decebal Traian Remes, condamnat la trei ani de inchisoare in 2013, va fi ELIBERAT CONDITIONAT

Publicat: 11 feb. 2014
1

Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remes, condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul „Caltabosul„, va fi eliberat din penitenciar, unde a ispasit un an din pedeapsa, dupa ce Tribunalul Maramures i-a admis definitiv cererea de eliberare conditionata, informeaza agentia de presa Mediafax.

Decebal Traian Remes, condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul „Caltabosul”, este incarcerat din 25 februarie 2013 la Penitenciarul Baia Mare, iar la jumatatea lunii ianuarie a cerut sa fie eliberat conditionat, motivand ca are peste 60 de ani si a ispasit o treime din pedeapsa.

Citeste si: Decebal Traian Remes s-a predat politiei, dar a fost lasat sa plece: Nu a ajuns mandatul

Judecatoria Baia Mare i-a admis cererea de eliberare conditionata, dar procurorul DNA din acest dosar a facut recurs.

Magistratii Tribunalului Maramures, care au judecat, marti, recursul, au respins cererea DNA, astfel ca fostul ministru al Agriculturii va fi pus in libertate.

Potrivit vechiului Codul Penal, in cazul condamnatului care a implinit varsta de 60 de ani se poate dispune eliberarea conditionata dupa executarea efectiva a unei treimi din durata pedepsei, in cazul condamnarii care nu depaseste 10 ani. Noul Cod penal stipuleaza, in acelasi caz, ca detinutul poate fi eliberat dupa ce a executat jumatate din pedeapsa. Potrivit principiului aplicarii legii mai favorabile, Remes beneficiaza de prevederile vechiului Cod penal.

Citeste si: Fostii ministri Decebal Traian Remes si Avram Muresan, condamnati la trei ani de inchisoare

Decebal Traian Remes, condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul „Caltabosul”, este incarcerat din 25 februarie 2013 la Penitenciarul Baia Mare, dupa ce completul de cinci judecatori al instantei supreme a decis definitiv condamnarea fostului ministru, dar si a lui Ioan Avram Muresan la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul „Caltabosul”. De asemenea, denuntatorul acestora, Gheorghe Ciorba, a ramas cu condamnarea la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare dispusa prin sentinta din 14 februarie 2012.

Comentarii
Adauga un comentariu