Stiri

„Decizia care a ruinat Google”. Un fost angajat face declaratii incredibile pe blogul Microsoft

Publicat: 15 mart. 2012
5

Cand vine vorba despre razboiul marilor corporatii cu fostii angajati, Google nu face exceptie. Mai mult, Google isi adanceste conflictul cu Microsoft, din cauza unui fost angajat, James Whittaker.

Inginerul James Whittaker, fost angajat al Google, in prezent angajat al Microsoft, a facut pe blogul companiei la care lucreaza acum niste afirmatii nimicitoare despre fostul angajator. Potrivit lui, decizia de a concentra totul pe GOOGLE PLUS a distrus compania.

Ultimele trei luni in care am lucrat pentru Google au fost un vartej al disperarii„, a spus Whittaker, care a condus echipa de ingineri pentru reteaua de socializare Google+.

Google-ul de care eram pasionat era o companie de tehnologie, care isi incuraja angajatii sa vina cu inovatii. Google-ul de la care am plecat este o companie de publicitate cu un singur obiectiv„, a mai spus Whittaker.

El s-a alaturat echipei de la Google in 2009, a demisionat luna trecuta si a despartit evolutia corporatiei in doua ere: „inainte de Google+” si „dupa Google+„.

Dupa” a fost groaznic, in opinia lui.

Google a oferit candva inginerilor sai timp si resurse pentru a deveni creativi si au ajuns sa faca Chrome si Gmail. Insa Google a vrut sa concureze cu Facebook. Asta s-a transformat in prioritatea numarul 1 a companiei . Astfel, orice nu sustinea Google+ era vazut ca o distragere de la bunul mers al companiei, iar „socializare” a devenit cuvantul de ordine in companie.

Asta a fost o capcana, spune fostul angajat, cu rezultate dezastruoase.

James Whittaker nu este primul fost angajat Google care isi exprima acest punct de vedere critic. Insa este primul care o spune pe blogul oficial Microsoft. Purtatorii de cuvant ai celor doua companii nu au comentat punctual de vedere.

Adauga un comentariu