National

Decizia de ultima ora a ministrului Afacerilor Interne! La alegerile parlamentare se va folosi un alt fel de tus

Publicat: 09 oct. 2016
Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, afirma ca la alegerile parlamentare din una decembrie se va folosi tus de aceeasi calitate la toate sectiile de votare, pentru a nu mai fi problemele de la scrutinul din iunie, unde au existat plangeri ca acesta a trecut prin hartie, precizand ca achizitionarea tusului de catre prefecturi se va face dupa caracteristicile tehnice date de MAI.

Citeste si: Alegeri parlamentare 2016: MAE propune infiintarea a 417 sectii de votare in strainatate

„Am verificat personal hartia, tocmai pentru ca stiam de aceste plangeri. Am cerut sa mi se aduca mostra din hartia care a fost livrata la prefecturi, m-am jucat singur cu stampila sa vad daca trece prin hartie. Nu trece. Ceea ce s-a intamplat – si am luat masuri si pe aceasta linie – era calitatea tusului”, a declarat ministrul Dragos Tudorache.
El a precizat ca, din cauza faptului ca, in vara, unele prefecturi au achizitionat tus de o calitate slaba, acesta a trecut prin hartie, dar pentru alegerile parlamentare, o conditie esentiala la achizitionarea acestuia va fi testarea lui pe mostra de hartie pe care vor fi tiparite buletinele de vot.


loading...

Adauga un comentariu