Secretele istoriei

Decizia luata de Cristian Pomohaci, dupa excluderea din preotie

Publicat: 31 iul. 2017

Cristian Pomohaci nu a contestat deocamdata excluderea sa din preotie, au precizat luni, pentru AGERPRES, surse din cadrul Mitropoliei Ardealului.

Fostul preot are timp 15 zile sa atace, la mitropolit, decizia luata vineri, de catre Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Cristian Pomohaci este cercetat de Parchetul General pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un minor de 17 ani.

In calitate de cantaret de muzica populara, Cristian Pomohaci a fost cel mai aplaudat solist duminica, la Festivalul Oierilor, din comuna Jina (judetul Sibiu). Pomohaci a facut dedicatii de pe scena preotului din comuna, care nu era de fata, dar si oamenilor prezenti in public.

Vezi si Preotul alungat de biserica, asteptat cu flori la Jina

„Dati-mi voie sa fac o dedicatie speciala slujitorului sfantului altar care slujeste aici, in Jina, parintelui dumneavoastra. Sa-i sarut mana sfintita si sa-i spun prin intermediul cantecului lui Cristian Pomohaci: toata casa are o cruce, numa cine poate o duce”, a spus duminica, de pe scena, fostul preot.

Pomohaci a fost primit cu aplauze si a primit flori de la zeci de admiratori care au urcat pe scena, unii impreuna cu copiii. Printre cei care au urcat pe scena si i-au dat flori s-a aflat si un tanar preot din Sibiu, care nu a purtat sutana.

Fostul preot a cantat si glumit 40 de minute cu cei prezenti, dar a refuzat sa dea declaratii jurnalistilor.

Un grup de fani ai lui Pomohaci l-a protejat la urcarea si coborarea de pe scena pe fostul preot.

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotarat ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un minor de 17 ani, sa fie dat afara din preotie, decizia putand fi atacata la mitropolit in termen de 15 zile, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei, parintele Oliviu Botoi.

„In urma judecarii cazului parintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronuntat si a hotarat caterisirea parintelui Cristian Pomohaci. Aceasta inseamna pierderea preotiei pentru totdeauna si a posibilitatii de a ocupa un post in activitatile bisericesti. Nu va mai putea imbraca haina preoteasca. (…) Decizia a fost aprobata de IPS Irineu, este executorie, dar poate fi atacata in termen de 15 zile la mitropolit”, a spus reprezentantul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.loading...

Adauga un comentariu