Local

Decizia oficială a Mitropoliei în cazul pelerinajului Sfintei Parascheva. Sărbătoarea se va limita la Liturghia din 14 octombrie

Publicat: 07 oct. 2020
Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva
Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

În contextul epidemiologic actual, pelerinii din alte localități nu vor putea veni la racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva. De asemenea, aceasta nu va mai fi scoasă mâine dimineață, așa cum era programat inițial, ci va rămâne în incinta Catedralei Mitropolitane. Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au notificat Prefectura județului Iași cu privire la faptul că sărbătoarea nu se va organiza în perioada 8-15 octombrie ci doar în ziua de 14 octombrie. Ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva va fi marcată prin susținerea Sfintei Liturghii.

„Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva.

Anticipez o întrebare: racla va mai fi scoasă măcar pe 13 sau pe 14?

Răspunsul este: Dacă nu va fi un număr mare de închinători și rândul va putea fi gestionat în continuare doar în catedrală și în curte, cel mai probabil că nu se va mai scoate racla deloc. Dar vom informa din timp asupra oricăror decizii în acest sens”, se arată în comunicatul transmis de Constantin Sturzu.

De asemenea, conform informațiilor, legitimările le fac angajații IPJ Iași, IJJ Iași, Gruparea Mobilă Jandarmi Bacău și Poliția Locală Iași începând cu ora 00.00. Polițiștii sunt deja în dispozitiv. De asemenea, în județ sunt organizate filtre rutiere

 

Adauga un comentariu