Titlurile zilei

Decizia radicală luată de soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Nimeni nu se aștepta la asta! Pianistul ieșean Codrin Constantin Nicoară a renunțat după moartea soției sale! GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 20 ian. 2021
Codrin Nicoară și soția acestuia, Maria Macsim Nicoară, mezzosoprana care a murit la finele anului trecut
După decesul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, soțul artistei, Codrin Constantin Nicoară, a renunțat la procesul pe care îl intentase Spitalului Clinic de Recuperare Iași

Pianistul Codrin Constantin Nicoară a luat recent o decizie radicală. Soțului fostei mezzosoprane Maria Macsim Nicoară a renunțat la procesul pe care îl intentase Spitalului Clinic de Recuperare din Iași. Codrin Nicoară ceruse documentele medicale ale mezzosopranei care a decedat în luna decembrie 2020

Decizia radicală luată de soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Nimeni nu se aștepta la asta! Pianistul Codrin Constantin Nicoară a renunțat după moartea soției sale!
Astfel, recent, Codrin Nicoară a renunțat la procesul pe care îl intentase Spitalului Clinic de Recuperare din Iași.

„Instanța ia act de renunțarea reclamantului Codrin Constantin Nicoară la judecata cererii în contradictoriu cu Spitalul Clinic de Recuperare. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare”, au precizat recent judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Codrin Constantin Nicoară a dat în judecată Spitalul Clinic de Recuperare din Iași

Procesul dintre pianistul Codrin Constantin Nicoară și Spitalul Clinic de Recuperare din Iași a început pe 7 octombrie 2020. Acesta le-a cerut judecătorilor din cadrul Tribunalului Iași, în contencios adminstrativ, să oblige unitatea medicală la furnizarea unor informații.

„Solicit să se dispună obligarea pârâtului Spitalul Clinic de Recuperare să-mi elibereze dosarul medical al soției mele, Maria Macsim Nicoară”, a menționat pianistul Codrin Constantin Nicoară în fața magistraților.

Totuși, după moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, pianistul a depus la instanță un înscris în care a arătat că renunță la judecata cauzei. Potrivit articolului 406 din Codul de procedură civilă, „reclamantul poate să renunțe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal, în ședință de judecată, fie printr-o cerere scrisă”.

„Având în vedere faptul că sunt îndeplinite condițiile articolului 406 din Codul de procedură civilă, reclamantul depunând un înscris prin care arată că renunță la judecată, instanța urmează a lua act în acest sens”, au afirmat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit la finele anului trecut

La finele lunii decembrie 2020, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață. Artista s-a chinuit vreme de câteva luni după ce a ajuns la spital în comă. Mai exact, la începutul lunii mai 2020, aceasta a fost dusă la spital.

„Pacienta de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Ea a fost preluată de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Familia a declarat că a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap”, au declarat atunci reprezentanții SMURD. Ulterior, oamenii legii au declanșat o anchetă, pentru a vedea dacă a fost vorba despre un accident sau despre altceva.

Până în acest moment, ancheta nu a fost finalizată. Au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, dar, deoarece Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc. Nici acum, după decesul îndrăgitei artiste, cercetările nu au fost finalizate. Anchetatorii ieșeni încearcă să afle dacă mezzosoprana a fost victima unui accident casnic sau dacă, în acest caz, a fost vorba despre altceva. „Ancheta continuă, pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Acesta a fost, probabil, motivul pentru care pianistul Codrin Constantin Nicoară solicitase dosarul medical al soției de la Spitalul Clinic de Recuperare din Iași.

Artista, pusă în grija unei surori după ce a ajuns în comă la spital

După accidentul suferit, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dată în grija unei surori, în dauna soțului artistei. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de E.H., sora artistei. Procesul intentat de sora artistei Maria Macsim Nicoară soțului acesteia, pianistul Codrin Constantin Nicoară, a început pe 1 iulie 2020. Femeia, care locuiește în județul Bacău, le-a cerut judecătorilor să o lase pe artistă în grija ei.
De asemenea, pe 12 octombrie 2020, două rude de-ale mezzosopranei Maria Macsim Nicoară l-au dat în judecată pe soțul artistei. Cele două rude, respectiv mama M.M. și sora E.H., cea care a obținut custodia artistei, le-au cerut judecătorilor să emită un ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară.

„Solicităm obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de victimă, față de reședința actuală, din județul Bacău, față de Spitalul Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași, și față de centrul medical în care va fi transferată pentru recuperare, precum și interzicerea oricărui contact. Maria Macsim Nicoară este internată la Spitalul „Prof. dr. Nicolae Oblu”, unde a suferit o intervenție chirurgicală craniană și urmează a fi externată, în vederea continuării recuperării medicale”, au precizat atunci cele două rude ale artistei.

Totuși, judecătorii au respins cererea de emitere a unui ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară, pentru lipsa calității procesual active a reclamantelor.

Comentarii
 • Este greu să ai soție artistă. 90% eșec. Nicoară este nevinovat oricât îl vreau unii vinovat de moartea consoartei.Banul este cel ce a dus la acest deznodământ,nimeni altcineva.Pentru un bărbat viața nu este o goană nebună după bani.Pentru femeie da,este iar bărbatul trebuie biciut zilnic pentru asta.

 • Ce comentariu idiot! Un barbat care bate o femeie chiar trebuie biciuit, ”ieseanule”! In acest caz el traia pe munca ei deci a fost bine sa aiba sotie artista, banul venea de la ea. Si tu iti bati nevasta, se vede cat de misogin esti.

 • Sunt mamă,fetița mea face pian la „Octav Băncilă”,
  nu sunt singura care încearcă să facă o petiție împotriva prof.Nicoară,suntem mai mulți părinți care nu îl dorim ca prof.corepetitor al copiilor noștri…
  Cum trebuie procedat,apelat la un avocat,vorbit cu conducerea?
  Vă mulțumesc,o zi frumoasă!

 • Ma mir ca nu cere pensie de handicap. Ca a ramas fara sotia care i aducea bani.
  Referitor la doamna cu fetita la Octav Bancila: ar trebui facuta o petitie catre directorul Colegiului si catre Inspectoratul Scolar. Si puse toate motivele solicitarii dumneavoastra.
  Si ca sa revin la criminal: tu si cu frate-tu ati regizat totul. Maica-ta doar a adus know-how ul medical ca sa stearga urmele. Va meritati soarta toti trei: un criminal, un avocatel divortat cu vocabular de maidan ascuns sub imaginea falsa a unui intelectual, si o doctorita care nu isi merita imaginea de medic

 • Da, ancheta continua pana or sa-l faca scapat pe ratatul acesta care traia pe banii sotiei si din respect, pentru ce facea ea pentru dansul, a impins-o putin pe scari, ca sa nu spunem ca a omorat-o. Faptul ca nu a chemat imediat salvarea si s-a facut ca nu o vede, desi locuiau in aceeasi casa, chiar nu-l incrimineaza deloc….Greu cu justitia din Romania. Iar e mortul vinovat.

 • Doamna cu fetița la pian. Ori minți dar prostii vorbești sigur. Ce treabă ai tu cu viața lui Nicoară? Are curajul unu, una cu nume și prenume real să i spună lui Nicoară criminal? Nu! Pentru că se pedepsește rău tare calomnia mai ales la buzunar. Repet Nicoară este nevinovat!

 • Daca acest Nicoara este asa nevinovat de ce a lasat-o sa agonizeze 8 ore? daca este nevinovat de ce nu a mers la inmormantare? daca este nevinovat de ce are copchil cu alta? daca este nevinovat de ce de la o simpla cazatura a chinuit atat si amurit, numai de la o izbitura cu forta de animal de sot se poate intampla, in acel moment el animalul se afla pe scari in spatele ei sau unul cobora adica el si ea urca , asa da…

Adauga un comentariu