Eveniment-Social

Decizie bomba in traficul din Iasi. Schimbare uluitoare in cea mai aglomerata zona din municipiu

Publicat: 10 iun. 2019
1

@ Municipalitatea ieseana pregateste o surpriza de proportii soferilor din oras @ O intreaga zona va suferi schimbari din temelii, tocmai pentru fluidizarea unei rute in care apar mai mereu ambuteiaje @ Decizia finala ar urma sa fie luata in perioada urmatoare

In perioada urmatoare ar urma sa aiba loc o serie de modificari majore in traficul din municipiul Iasi. Dupa implementarea unor decizii ce au tinut de unele sensuri unice in cartierele din municipiu sau de interzicerea circulatiei pe alte artere din oras, municipalitatea pregateste o noua surpriza soferilor.

De aceasta data este vorba de circulatia pe cele doua maluri ale Bahluiului, zone care sunt destul de tranzitate. Modificarile vizate de Primarie vor tine de zona cuprinsa intre Podu de Piatra- Cantemir- Podu Ros- Tudor- Metalurgie- Pod Sf. Ioan. Cum s-a ajuns insa la o asemenea decizie? Splai Bahlui Mal Stang va fi destinata ca banda unica pentru soferii care pleaca dinspre Podu de Piatra spre Podu Ros si mai departe spre Tudor Vladimirescu si Matelurgie, in vreme ce Splai Bahlui Mal Drept va fi folosita ca banda unica pentru cei care vin din sens invers. In acest sens ar urma ca artere precum Bulevardul Primaverii sau Tutora sa fie ceva mai libere, iar circulatia rutiera sa se faca mult mai fluent.

Pana acum, cei care veneau dinspre Podu de Piatra spre Podu Ros, veneau pe Mal Drept si faceau rondul pentru a putea pleca mai departe spre Tutora si Tudor Vladimirescu. In noile conditii, daca sistemul va fi implmentat, vor circula pe Mal Stang si nu vor mai fi nevoiti sa intre in rondul din Podu Ros pentru a merge mai departe. Cei care vin dinspre CUG- Nicolina nu vor mai fi nici ei afectati de afluenta de autoturisme, circulatia rutiera urmand a fi mult mai fiabila. Cu toate acestea, pot aparea o serie de probleme in Podu de Piatra, unde soferii care vin pe Splai Bahlui Mal Stang vor fi nevoiti sa stea la semafor.

Un alt proiect care tine de aceasta zona este cel legat de lucrarile de modernizare a Soselei Nationale, pe tronsonul cuprins între Podu Ros si Podu de Piatra. Lucrarile fac parte din proiectul de modernizare a zonei Splai Bahlui- Mal Drept si sunt facute de asocierea Viarom Construct SRL – Conest SA. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 30,7 milioane de lei.

Vezi si: Solutia futurista gasita de Primaria Iasi pentru traficul din Podu Ros! Studiul de fezabilitate a fost deja finalizat! Se poate realiza asa ceva?!

Investitia vizeaza aproximativ sase kilometri de artere, fiind prevazuta reabilitarea carosabilului pe traseul dintre Podu de Piatra si podul Sfântul Ioan, dar si refacerea Soselei Nationale pe sectorul dintre Podu Ros si Podul de Piatra. Proiectul a inclus si modernizarea trotuarelor si crearea de noi locuri de parcare.

In utima vreme, municipalitatea a instituit o serie de modificari in trafic, cele mai importante fiind cele din zona centrala. Una dintre acestea tine de interzicerea virajului la stânga de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt spre strada 14 Decembrie 1989. Aceasta scurtatura era folosita si de cei care veneau dinspre strada C. Negruzzi si mai departe pe Vasile Alecsandri pentru a ajunge pe bulevardul Independentei.

Comentarii
  • Inversarea sensurilor de circulatie pe splaiuri ar fi o masura excelenta deoarece va duce la disparitia virajelor la stanga de pe trei poduri: Metalurgie, Tudor si Podu Ros, viraj care in prezent blocheaza o treime din capacitatea lor, inclusiv linia de tramvai.

  • Daca nu pun in functiune semafoarele din podu ros nu fac nicio sfaraiala, blocajul se muta din partea dreapta a intersectiei, in partea stanga. Orice intersectie din oras ar trebui sa fie tip giratoriu, asa cum este in tarile civilizate. Sa vedeti atunci fluidizare in adevaratul sens al cuvantului

    • Sensurile giratorii sunt destinate arterelor care nu sunt aglomerate. Pentru zonele aglomerate acestea aduc mai multe probleme si sunt de preferat semafoarele [inteligente]. Inainte sa faceti astfel de afirmatii ar trebui sa va informati mai bine si sa cititi ceva documente.

  • Dar parca in primavavara se anuntate ca modernizeaza zona podului ros cu acea banda de circularie dea lungul albiei bahluiului,numai pentru masini,acum nu mai zice nimic primaria,o da cotite si tot promite ca face una ,face alta pentru fluidizarea traficului si iaca am ajuns la jumatatea anului si nu a facut nimic,nimic tot ne imbrobodeste cu fel si fel de bazaconii,marca chichirica.Sa merga el dimineata din CUG in podul ros cu masina sau cu autobuzul plin ca sardelele,fara un geam deschis si lumea se sufoca.O persoana a strigat la sofer sa dea drumul la aerul conditionat ca il avea inchis ,ca nu mai putea respira de cald ce era zicindu-i ca geamuri nu sint ca sa se poata deschide deoarece autobuzul avea geamurile dintr-o bucata ,iar el a raspuns ironic.,,da unde-s geamurile le-a furat cineva”?,un nesimtit ,necioprlit si a dat drumul la aerul conditionat care dupa cum am zis il tinea inchis,probabil asa sint instruiti nemernicii.

  • Faceti sens unic pe str. Crisului in Mircea, cu sensul de mers de la bariera Galata pana in Cerna. (Acolo deja este sens unic pana la tomberoanele de la malul Nicolinei).
    Pe Crisului nu se poate circula pe 2 sensuri de ani buni , fiind parcate masini pe ambele sensuri. In cazul in care intra cineva de pe Cerna( strada pe unde circula autobuze), efectiv se blocheaza strada si incepe scandalul intre soferi.

  • Improvizatii. Totul in oras este, o improvizatie. Fiecare parcheaza pe unde poate. Se circula dupa cum dirijeaza niste omuleti care…prind fluturi. Semnalele pe care le fac, asa arata. Primaria? Este depasita si perimata. Aghiotantul lui Nechita, MARELE cHIRICA ESTE O NULITATE în materie de administrare. Orasul se indreapta spre colaps. Să faci 45 de minute din Păcurari în Canta este o realitate. Să ajungi acasa si sa parchezi masina in cartierul de alaturi, este tot o realitate. In parcare la mine vin niste idioti din Vs, din Nt, din Sv, din Gl, niste broscari din Br sau Tl si eu trebuie sa parchez masina în mă-sa. De ce? Raspuns? CONDUCE ORASUL UN IDIOT. Un neica nimeni. Care nu mă reprezinta. O NULITATE. Un exemplu întălnit: intrarea în gradina botanica din San Francisco pentru cetăţenii oraşului era… gratuit. Pentru ceilalţi? 50 de dolari de om. Ai grijă de cei care plătesc taxe. Localnicii. Ceilalti? Vreau la Iaşi? Să plăteasca tată. Nu? Go home…

  • Întrucît i s-a urcat la cap că este atotcunoscător, că e băet diștept, posibil să plătească pentru asta. Și Mazăre a fost atotcunoscător, băet di băet cu fete multe , fără neveste și copii, da pomenit de constănțeni. 9 ani a luat băetu.

Adauga un comentariu