Economic

Decizie BOMBA privind o serie de datorii publice in valoare de cateva milioane de lei – UPDATE

Publicat: 24 feb. 2014

UPDATE – Proiectul de hotarare care face referire la stergerea celor doua datorii a trecut astazi de membrii Comisiei economice. Daca celelalte proiecte de pe ordinea de zi au fost comentate pe larg de catre alesi, la acest proiect nimeni nu a spus nici pas. Nu au facut decat sa gireze votul favorabil pentru sedinta de joi, semn ca proiectul va fi votat in intregime de consilieri. 

STIRE INITIALA – In sedinta ordinara de Consiliu Local Municipal de joi, pe ordinea de zi, exista un proiect de hotarare privind stergerea unor datorii publice. Este vorba despre datoria societatii Agrocomplex Lunca Pascani- detinuta de familia actualului primar Dumitru Pantazi, dar si de datoria societatii familiei fostului primar Grigore Craciunescu – SC Interdentis SA. Insumate cele doua creante au o valoare de aproximativ 5500 000 lei, o suma enorm de mare pentru cele doua societati cat si pentru bugetul Primariei.

Artificiul financiar de stergere a datoriei consta intr-o expertiza contabila, platita din bugetul local al Unitatii Teritoriale Administrative. Din acte rezulta faptul ca in realitate suprafata de teren, pentru care de-a randul anilor s-a inregistrat o datorie destul de mare prin neachitarea de impozite si taxe de catre SC Interdentis SA, este mult mai mica, deci a fost o greseala de calcul din partea aparatului de specialitate al Primariei.

La actualul primar, din expertiza reiese faptul ca SC Agrocomplex Lunca SA si-a platit darile catre bugetul local prin compensare. Adica societatea cu profil agricol a dat cereala in valoare de suma datorata catre buget. De precizat faptul ca sumele sunt calculate pe o perioada de cativa ani in urma. Pentru cele doua sume exista sau a existat cel putin cate un proces in instanta. Cel mai probabil aceste datorii vor fi sterse in urma votului de joi. Cum majoritate in Consiliu Local este de la PSD si alti patru consilieri de la PNL, proiectul de hotarare va trece cu siguranta.loading...

Adauga un comentariu