Titlurile zilei

Decizie ciudată luată de primarul din Valea Lupului! Liviu Dulgheru nu mai permite branșări la utilități după asfaltare!

Publicat: 28 iun. 2022
presa de asfalt pe asfalt proaspat turnat
Lucrările de asfaltare vor începe în luna august 2022

La Valea Lupului, se va lua decizia ca nimeni să nu se mai branșeze la rețelele de utilități după ce se vor face lucrări de asfaltare. Primarul Liviu Dulgheru vrea ca asfaltul să rămână intact minimum 5 ani de la finalizarea lucrărilor.

Liviu Dulgheru, primarul din Valea Lupului, vine cu un proiect care să asigure, consideră el, faptul că asfaltul va rămâne intact minimum 5 ani de la finalizarea lucrărilor. Acesta nu dorește să risipească fondurile primăriei pe o asfaltare care să fie „ciopârțită” pentru lucrările de branșare la rețelele de utilități.

Primarul vrea ca asfaltul să rămână intact minim 5 ani

Primarul Liviu Dulgheru a anunțat locuitorii din Valea Lupului că nu vor mai primi autorizație de branșament la rețelele de utilități, după ce vor fi finalizate lucrările de asfaltare care încep în luna august 2022.

„Vreau să conștientizeze că nu e normal ca după ce asfaltăm să ne apucăm să spargem. Vom identifica toate terenurile pe care nu este construit nimic și vom înștiința proprietarii cu privire la această decizie. Lucrările vor începe în luna august 2022 și, după finalizarea acestora, nu se vor elibera autorizații pentru extinderea rețelelor și a branșamentelor la utilități”, a declarat primarul comunei Valea Lupului, Liviu Dulgheru.

Primarul din Valea Lupului dorește ca lucrările de asfaltare să ajungă intacte până la termenul de garanție de 5 ani de la finalizarea proiectului.

Vor fi asfaltate străzile 1 Decembrie, Lucian Blaga, Tudor Vianu, Academiei, Soarelui, Mestecăniș, Măcieș, Aleea Cocor, Aleea Irisului și Stradela Lăcrămioarelor.

Primarul Liviu Dulgheru nu evită să ia decizii radicale

La începutul anului 2022, primarul din Valea Lupului a mai venit cu o propunere inedită. Acesta, sătul fiind de faptul că, în urma lucrărilor de branșare sau extindere a rețelelor de gaz metan sau apă curentă, muncitorii firmelor care au efectuat lucrări nu au reperat conform cerinței drumurile stricate în urma lucrărilor, a venit cu propunerea de a primi o garanție a lucrărilor.

Proiectul de hotărâre, care a fost aprobat în ședința Consiliului Local Valea Lupului, prevede ca operatorii care vor face lucrări în comună să depună o sumă de bani drept „garanție” a faptului că vor lăsa sectoarele de drum în starea în care au fost înainte de lucrări. Banii vor fi restituiți de primărie la împlinirea a 6 luni de la predarea lucrării, dacă într-adevăr sectorul de drum a rămas intact.

Primarul din Valea Lupului, Liviu Dulgheru, susține că nu mai dorește să se facă lucrări de mântuială în comună și, mai mult de atât, nu dorește să risipească banii primăriei, ca după ce se asfaltează să fie stricat acoperământul asfaltic pentru branșamente. Primarul a luat o hotărâre prin care niciun proprietar nu va mai primi autorizație de extindere a rețelelor de utilități. Această hotărâre a fost luată, deoarece Liviu Dulgheru susține că vrea ca asfaltul să rămână intact minimum 5 ani de la finalizarea lucrărilor.
Comentarii
 • Feriti-va de firma fantoma termo sanital iasi condusa de un patron mitoman si borfas ,va fura la salar ,nu da echipament de munca ,nu plateste orele suplimentare etc ,isi bate joc de muncitori !

 • Dar unde sunt inspectorii teritoriali ai muncii, pentru care sunt plătiți sa exercite aceste funcții? Să aplice legea acolo unde trebuie sa le interzică acestora sa mai practice acest serviciu , care lasă mult de dorit!

 • wey alexandru,esti un pui de poopincoorist…..marsh dreaq la scoala daca nu cunosti tehnologia de executie.Bransamentele se pot executa prin intermediul unor foraje orizontale dirijate,fara afectarea platformei strazii. Dom’ primar,la mai putine initiative de acest gen…

 • Ce țărănoi în comentarii…
  Și te mai miri de ce ieșirea din oraș Păcurari se blochează.
  Valea Lupului= Dealu cu țărani

 • Oare acest individ are toata tigla pe casa? Cum adica, daca vine cineva dupa 5 ani si cumpara teren pt casa, el, Primaria nu-i da voie?? Iar comentariul ala de VIP cu foreza, este de toata mila. Suntem in Romania, nu in alta tara iar nivelul nostru de trai este cu mult inferior. Dar asa este cu acolitii!!!!

 • O decizie foarte buna. Merita respect si felicitari domnul primar si va spun si de ce; ce a cerut este foarte usor de rezolvat de catre orice cetatean care locuieste pe acele strazi propuse pentru asfaltare. Nu mai fiti carcotasi si insinuati tot felul de metode folosite in alte parti. Am vazut mai sus ca a scris cineva ca daca cineva cumpara un teren … Pai, daca cumpara un teren si acel teren mai are si utilitati are alta valoare. Puneti mana si solicitati avize de bransare si de racordat va veti racorda cand aveti bani. Alte comentarii sunt de prisos !

 • Se branseaza dinainte orice teren si cand iti faci casa tragi o conducta pana la gard. Ce e asa de greu. Felicitari acestui om. Asa este normal. Orice proprietate chiar daca are constructie sau nu sa fie bransata la toate utilitatile astfel incat cand construiesti sa nu mai stai 70.000 de ani dupa toate actele. Gandire pe termen lung. Incearca si tu prietene

Adauga un comentariu