Local

Decizie controversata intr-un dosar de coruptie

Publicat: 24 oct. 2013
1

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ieri dupa-amiaza condamnarea procurorului iesean Radu Moisescu la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta. Aceeasi pedeapsa a fost data si pentru avocatii Alexandru Bernic si Constantin Nastase, dar si pentru un alt acuzat din dosar, Alin Eugen Curca. In ceea ce-l priveste pe Radu Moisescu, nu toti cei trei judecatori care au format completul de judecata au fost de acord cu pedepsirea lui. Unul dintre magistrati a considerat ca Moisescu este nevinovat. Astfel, acest judecator, in opinia separata, a scris ca procurorul iesean trebuia achitat pentru faptele retinute de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi. In fata instantei de judecata, toti cei implicati in acest dosar au solicitat achitarea pe motiv ca n-au savarsit faptele imputate. Potrivit anchetei efectuate de DNA Iasi, in februarie 2010, Alexandru Bernic, avocat în Baroul Iasi, si Radu Moisescu, procuror în cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism – Serviciul Iasi, au primit 1.000 de euro de la Gheorghe Catargiu, promitându-i acestuia ca vor interveni pentru ridicarea masurii de indisponibilizare pentru un BMW 520. Autoturismul figura în baza de date a Interpol ca fiind furat din Spania. Conform procurorilor, avocatul Constantin Nastase a facut un contract de asistenta juridica antedatat, in care suma de 1.000 de euro urma sa fie incasata cu titlul de onorariu, desi banii fusesera deja primiti, mai precizeaza DNA.

Comentarii
  • ACEST DOSAR ESTE O FACATURA GROSOLANA LASAND LA O PARTE VICIILE PROCURORULUI MOISESCU SA NU UITAM CA DIN PUNCY DE VEDERE PROFESIONAL OMUL ESTE FB BINE PREGATIT LUCRU CARE DERANJEAZA DINOZAURII SPAGARII DIN JUSTITIE CE PROCUROR SE PRETEAZA LA 1000 EURO ?SI CE CREDIBILITATE ARE UN TRAFICANT DE TIGARI ?ACEST LUCRU SE INTAMPLA CAND DERANJEZI SAU INCURCI PE CINEVA

  • Cine sunt actorii, si de ce a fost posibila punerea in scena a acestei piese de teatru, ar trebui sa puna pe ganduri pe multi, inclusiv pe Moisescu.Concret, avem un „Alex”, care trebuia de mult ascuns pe motiv de detinere de soft cu specific de ascultari ilegale, avem un procuror lovit in amorul propriu, si un „denuntator”, adus cu mascatii sa faca denuntul. ‘Denuntator”, care dupa ce mai mari din DNA Buc., si-au manifestat dorinta de al audia personal, moare intr-un accident rutier, provocat de soarta, sau de paranormalul & telepatia, detinuta de unii…”Alex”, in mod total „nevinovat”, ii „sugereaza” lui Catargiu sa-l sune pe Moisescu, {momentul in care Moisescu, intra oficial in RAHAT} Pana aici regizarea a fost perfecta, dar cu ce incomoda Moisescu? Simplu, un procuror cu caracterul lui, este imprevizibil, iar adevarata MAFIE nu isi asuma riscuri. Practic, Moisescu a fost vulnerabil datorita viciilor, NU vinovat.

  • Păcat de tara in care trăim , telefoane ascultate abuziv , razbunare pe motiv ca Moisescu a avut o aventura cu soția lui ” Adam ” si totul pentru a inlatura din sistem un om imprevizibil si foarte capabil care nu a vrut sa stea cu „turma ” . Acum sa aibă grija si domnul „Adam ” ca are si el un dosar si mulți ” prieteni ” care sa-l ajute .

    • Nu inteleg de ce ai ales sa ii spui procurorului in cauza, „Adam”, totusi, conform Bibliei, Adam este primul om, care dealtfel era umil si drept, in fata lui Dumnezeu, fumei-sa fuse-i putin cam *****.v.a, si-l ispiti…Deci nu mai fa comparatia in viitor cu Adam, caci insulti primul om de pe pamant. Iti sugerez, ca pe viitor in loc de „Adam”, sa spui „prima tanti, din biblie”, si cine are de inteles, va intelege.

  • Domnilor comentariile dv se bazeaza pe presupuneri dar nu au logica genul asta de barbati raniti in amorul propriu sant avizi de putere ,de functii ,cariera ,influenta, bani dar nu sant oameni gelosi si razbunatori altul este motivul

Adauga un comentariu