Local

Decizie de ultimă oră! Avocatul Sebastian Felecanu rămâne după gratii

Publicat: 05 aug. 2022
Avocatul Sebastian Felecanu este acuzat de omor calificat

Decizie de ultimă oră a magistraților Curții de Apel Iași, cererea avocatului Sebastian Felecanu a fost respinsă, acesta rămânând după gratii.

„În baza art. 242 Cod procedură penală, respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul Felecanu Sebastian privind revocarea măsurii arestării preventive dispusă prin Încheierea penală nr. 13 din data de 16 iulie 2022, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertă?i din cadrul Curţii de Apel Iaşi în dosarul nr. 452/45/2022. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul să achite statului suma de 300 lei cheltuieli judiciare. Onorariul pentru apărătorul din oficiu în sumă de 150 lei, se achită Baroului Iaşi din fondurile Ministerului Justiţiei (delegaţia nr. 24453 din data de 27 iulie 2022 emisă de Baroul Iaşi pentru apărător din oficiu Ioanid Emil Cătălin). Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată azi, 5 august 2022, prin punerea la dispoziţie a soluţiei prin mijlocirea grefei instanţei”, au transmis magistrații Curții de Apel Iași.

Mai mult decât atât, judecătorii au prelungit arestul cu încă 30 de zile.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi în dosarul de urmărire penală nr.1061/P/2021 privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Felecanu Sebastian. În baza art. 234 şi art. 236 Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune prelungirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, prin Încheierea penală nr. 13 din data de 16 iulie 2022, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertă?i din cadrul Curţii de Apel Iaşi în dosarul nr. 452/45/2022, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 al.1 C.p. – art. 189 al. 1 lit. g Cp rap. la art. 199 al. 1 Cod penal, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 15 august 2022 până la data de 13 septembrie 2022, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată azi, 5 august 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei”, a mai transmis sursa citată.

Concluziile expertizelor efectuate în cazul morții avocatei Monica Cioată

În urmă cu mai bine de un an, avocata Monica Cioată (26 de ani) a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din centrul Iașului. Din păcate, medicii chemaţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. Doctorii au mai observat că avocata era însărcinată. A fost declanșată ancheta și au fost efectuate 3 expertize. Raportul de expertiză criminalistică a arătat că victima a căzut cu mâinile lipite de corp, fapt ce nu indică un comportament al unei persoane care s-a sinucis.

De asemenea, experții au mai stabilit că, înainte de a fi aruncată pe geam, victima ar fi fost adusă în stare de inconștiență, iar tânăra ar fi fost târâtă până la fereastră. Pe de altă parte, Sebastian Felecanu a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor după ce a fost reţinut. În plus, avocatul ieşean a refuzat să se supună unui test poligraf (detectorul de minciuni – n.r.). Acum, avocatul Sebastian Felecanu speră să fie pus totuşi în libertate de către judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi.
Comentarii
 • Mai sânge rece ca criminalul asta rar …. Minte de îngheață apele ,o tine din contestație in contestație ,pledează nevinovat și dacă ii taie o mana ….păcat de oamenii pe care ia făcut sa sufere …Dumnezeu sa le dea sănătate sa depășească tot!

 • Pacat ca nu stii despre ce vorbesti! Si apropo.. Invata mai intai sa scrii corect gramatical! Fix ca musca’n curul vacii apari tu cu comentariul tau!

 • Stii tu, mai Cristi? Stii criminalistica la fel cum stii si gramatica? De prezumtia de nevinovatie ai auzit? Sau cunosti dosarul si stii tu sigur ca e vinovat? Discerne informatiile caci rolul presei nu este sa spuna adevarul ci sa dramatizeze ca sa vanda 😉

 • Bine ca stii tu, mai Cristi. Stii si gramatica bine, stii si dosarul, ai auzit si de prezumtia de nevinovatie …. Luati informatii numai din presa, fara sa filtrati. Rolul presei nu este sa spuna adevarul ci sa dramatizeze!

 • Va fi un proces lung și va fi condamnat cu suspendare,așa se procedează cu toți ăștia care au tupeu.Noi fraieri facem Buzău dacă vindem zarzavat.

 • Cristian, de ce nu ati mers sa il aparati, daca stiti atata criminalistica si dosarul de la urmarire penala il stiti foarte bine, ca pentru noi, care nu stim procedura penala, este nepublic?
  Constat ca a avut avocat din oficiu.
  Aveati ocazia sa va discutati teze si contrateze cu organul de urmarire penala abordand la greu criminalistica, prezumtia de nevinovatie cu, onor, judecatorul si apoi mai discutam de ce nu s-a oferit nimeni voluntar sa il apere pe unul de-al lor acuzat de omor calificat.
  Deci, acuzat de omor calificat, Cristian, mai draga!
  Nu de vreo gainarie. Nu de o ucidere din culpa, cu multiple victime. De omor calificat Cristian, mai draga! Agravanta, omorul comis asupra unei femei gravide, 189. alin. 1 lit. g. Deci omor de ala in care poti sa invoci prezumtii la greu Cristian, mai draga!
  Si cu toate probele din dosar in cunostinta de cauza.
  Cam greu Cristian, mai draga, nu?

 • La cum i-a trântit dra avocat ușa în fața când au intrat în scara ( așa cum se vede pe filmarea mediatizată) cu siguranță a fost lovit puternic. El un pic băut, i-a arătat ei când au ajuns sus. Nu-i găsesc scuze lui, dar ea ce a gândit când l-a izbit cu ușa?? Măi fetelor, câteodată vă credeți prea prințese, voi aveți dreptul să loviți, să jigniți, să faceți circ și istericale, nu?
  Probabil el i-a dat una ca să fie chit, ea a leșinat și el crezând că a murit a aruncat-o pe geam

 • Bravo Cristi. Asa functioneaza treaba … cu „probabil”…Daniel, fa diferenta intre acuzat si condamnat. Asa ca, acum este un proces in care trebuie demonstrata vinovatia sau nevinovatia avocatului. Pana atunci papati toate galustile aruncate de presa si le luati de bune…

 • Doamne cata “nedreptate” …cum sta Saracu la zdup,doar din cauza presei ….nici usturoi n a mâncat ,nici concubina nu a “căzut” el de la geam ,cu el in casa!!! Lucru curat nu a fost acolo indiferent de “rezultatul “ final ,pe care îl vom afla peste mulți ani ,de Acu!

 • strain de caz, personaje si limba romana…. nu sta din cauza presei. Presa pune in schimb presiune. Daca ai sa cauti in arhive ai sa vezi multe cazuri tratate diferit din cauza notorietatii acuzatului, al cazului si presiunii presei…

Adauga un comentariu