Actualitate

Decizie de ultima oră! Senatorul Vasile Toma: Promisiune respectată! Amânarea rambursării creditelor bancare, fără niciun cost suplimentar, este soluția corectă!

Publicat: 01 apr. 2020

Senatorul ieşean Vasile Toma explica faptul că, în Senat, s-a votat proiectul de lege prin care ratele romanilor vor fi amânate fără niciun cost sumplimentar. Senatorul explica faptul că împreună cu colegii din PSD a votat proiectul de lege care prevede suspendarea platii ratelor bancare, fără dobânzi şi penalităţi. Măsura s-ar aplica până la data de 31 decembrie 2020:

”Promisiune respectată! Amânarea rambursării creditelor bancare, fără niciun cost suplimentar, este soluția corectă!

Împreună cu colegii senatori PSD am susținut și am votat astăzi proiectul de lege care prevede suspendarea plății ratelor bancare, fără dobânzi și penalități, până la 31 decembrie 2020, pentru creditele luate de populație ori de IMM-urile afectate de epidemia de coronavirus.

Proiectul de lege votat astăzi, marţi, 31 martie, în Senat, după o şedinţă de peste 5 ore, corectează prevederile Ordonanței de Urgență a guvernului Orban care, inclusiv în a doua variantă, menține ”dobânda la dobândă” pentru orice tip de credit, cu excepția creditelor ipotecare luate de persoanele fizice dar pentru care dobânda din perioada de suspendare a platii ratelor trebuie achitata în 5 ani.

Românii și companiile românești trebuie sprijiniți/sprijinite astfel încât să poată depăși cu bine această perioadă grea. Nimeni nu trebuie să profite de pe urma acestei pandemii. De aceea, soluția corectă este cea propusă de PSD. Amânarea rambursării creditelor, la cerere, fără niciun cost suplimentar. Toţi vom suporta pierderile acestei crize, indiferent cât vor fi acestea. Nu trebuie să fie unii favorizaţi, în detrimentul altora.

Debitorii vor avea posibilitatea de a trimite solicitările prin email ori prin poștă.

Proiectul de lege adoptat de Senat va fi dezbătut și votat de Camera Deputaților ca for decizional până la sfârșitul acestei săptămâni, joi sau cel târziu vineri.

La începutul săptămânii viitoare, preşedintele tarii va avea legea pe birou, pentru a o promulga astfel încât să intre în vigoare cât mai repede.
Speram că o va promulga imediat!” explică senatorul Vasile Toma.
Adauga un comentariu