Actualitate

Decizie definitiva a judecatorilor! Proiectul Silk District este blocat in instanta. Procesul va dura cativa ani

Publicat: 03 iul. 2019

Dupa mai multe amanari, magistratii de la Judecatoria Iasi s-au pronuntat in speta in care SC ISPAL a contestat in instanta vanzarea terenului de la Teba Iasi Industry catre Prime Kapital. Judecatorii ieseni au declinat cauza catre Curtea de Apel, unde judecata va urma sa inceapa cel mai devreme in luna octombrie a acestui an. 

"Admite exceptia necompetentei materiale a Judecatoriei Iasi. Declina competenta de solutionare a cererii formulata de reclamanta SC ISPAL SRL in contradictoriu cu paratii SC TEBA IASI INDUSTRY SRL, MUNICIPIUL IASI si MINISTERUL ECONOMIEI, in favoarea Curtii de Apel Iasi. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica, azi, 03.07.2019, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei. Document: Hotarâre  8025/2019  03.07.2019", se aratat in dispozitivul hotararii Judecatoriei Iasi.

Vezi si: Nu vom ceda presiunilor sefilor de la Prime Kapital! Iata motivele pentru care BZI a atras atentia asupra neregulilor din proiectul Silk District

In aceste conditii, proiectul Silk District este blocat definitiv! Pana la incheierea procesului pot trece si cativa ani, timp in care Primaria Municipiului Iasi nu-i poate da autorizatie de demolare pentru cladirile vechi de pe platforma Teba Industries si nici autorizatie de constructie pentru ridicarea proiectului Silk District!

In Dosarul nr. 24869/245/2018, aflat pe rolul Judecatoriei Iasi este contestat dreptul de proprietate asupra terenului mentionat a societatii Teba Industry SA. In baza unei Hotarari de Guvern din 1990, Societatea Tomiris SA a preluat activele Intreprinderii de Matase Victoria. Apoi, Tomiris SA si-a schimbat denumirea in Teba Iasi Industry SA. Contestatarii vanzarii considera ca terenul nu poate fi instrainat, deoarece nu au fost respectati pasii de privatizare si angajatii au fost concediati. Deci, terenul ar trebui sa intre in poseisia Statului. Si primarul Mihai Chirica a intervenit cu o declaratie conform careia municipalitatea nu va renunta la terenul de pe Calea Chisinaului, daca instanta va oferi aceasta solutie. Primul termen de judecata este programat pentru data de 29 mai, la Judecatoria Iasi.

Vezi si: Martin Slabbert de la Prime Kapital recunoaste ca ar putea renunta la proiectul Silk District: "Nu toate proiectele anuntate vor fi si construite"

"Este o decizie normala a judecatorilor. Statul trebuie sa intre in proprietatea terenului de 10 hectare, prin Primaria Municipiului Iasi. La privatizare, s-au dat aceste suprafete pentru desfasurarea activitatii promise, nu pentru speculanti imobiliari. Sunt persoane culpabile, atat de la fostul AVAS, cat si procurori care ignora averea statului. Va dau un exemplu contrar cu ceea ce s-a intamplat la Teba Iasi: la Dacia Pitesti, sunt valabile certificatele de atestare a proprietatii intrucat se lucreaza si statul are venituri. Unde se inceteaza activitatea, cum s-a intamplat la TEBA, terenul revine automat statului. Avem incredere in continuare in justitie!", a declarat avocatul Dragomir Tomaseschi, aparatorul firmei ISPAL.

 
Adauga un comentariu