National

Decizie DEFINITIVA in cazul lui Sebastian Ghita: Ce se va intampla cu fostul deputat

Publicat: 10 ian. 2017
1
Completul de judecata al instantei supreme va judeca, marti, contestatia lui Sebastian Ghita la masura arestarii preventive in lipsa, decizia in acest caz urmand sa fie definitiva. Initial, instanta anuntase ca va judeca in 16 ianuarie aceasta contestatie.
Avocatii lui Sebastian Ghita au contestat la Completul de Cinci Judecatori al Inaltei Curti de Casati si Justitie (ICCJ) decizia de inlocuire a controlului judiciar pe cautiune cu arestarea preventiva in lipsa, dispusa de un complet de trei judecatori al instantei supreme.

Vezi si: Sebastian Ghita: Coldea l-a amenintat pe Victor Ponta de fata cu mine ca-l aresteaza daca semneaza contractul pentru autostrada Comarnic – Brasov – VIDEO 
 

Termenul fixat de ICCJ pentru analizarea contestatiei a fost, initial, 16 ianuarie, dar a fost preschimbat pentru marti, 10 ianuarie.
Instanta suprema a decis, in 5 ianuarie, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pentru Sebastian Ghita, inlocuind controlul judiciar pe cautiune, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova. Sebastian Ghita este disparut din 21 decembrie.
Adauga un comentariu