National

Decizie dură luată de Ludovic Orban: A demis o persoană importantă din Ministerului Sănătăţii

Publicat: 27 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decizie dură luată de Ludovic Orban A demis o persoană importantă din Ministerului Sănătăţii

Secretarul General al Ministerului Sănătăţii Georgeta Bumbac, numită în funcţie de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, a fost demisă prin decizie a premierului Ludovic Orban, acesta precizând vineri, la Ministerul Sănătăţii, unde a sosit împreună cu noul ministru Nelu Tătaru, că un ministru nou trebuie să propună o persoană cu care să poată să facă echipă.

”Un ministru nou trebuie să facă o propunere de secretar general cu care să facă echipă”, a explicat Orban la sosirea la MS, împreună cu noul ministru Nelu Tătaru. Premierul fusese întrebat de ce a demis-o pe Georgeta Bumbac.

Conform deciziei publicate joi în Monitorul Oficial, ”încetează exercitarea, cu caracter temporar, de către doamna Georgeta Bumbac a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Sănătăţii”.

Potrivit aceleiaşi decizii, Georgeta Bumbac predă lucrările şi bunurile care i-au fost încredinţate în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu în termen de 3 zile de la data la care îi încetează exercitarea funcţiei.

De asemenea, în locul lui Nelu Tătaru, numit joi ministru al Sănătăţii, a fost numit secretar de stat în minister Nicolae Dragoş Garofil, fost consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului.

Adauga un comentariu