Stiri

Decizie finala in cazul Sorinei

Publicat: 11 iul. 2019
14

Magistratii Curtii de Apel din Craiova au respins cererea de revizuire a adoptiei internationale in cazul Sorinei, fetita de 8 ani din Baia de Arama care a fost adoptata de familia din SUA. Prin urmare, adoptia Sorinei ramane valabila. Totodata, sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM a respins solicitatea Inspectiei Judiciare de suspendare a Mariei Piturca, procurorul care a luat-o cu forta pe Sorina de la asistentii maternali.

Cum si-a motivat Curtea de Apel Craiova decizia in cazul Sorinei
Magistratii Curtii de Apel Craiova au decis sa respinga, joi, cererea procurorului general, Bogdan Licu, de revizuire a adoptiei internationale, in cazul Sorinei, fetita de 8 ani, din Baia de Arama, care a fost crescuta de un asistent maternal timp de mai bine de 5 ani si din casa caruia fata a fost luata cu mascatii la inceputul lunii iulie

Astfel, decizia initiala, prin care s-a incuviintat adoptia internationala a fetitei in varsta de 8 ani ramane valabila. In acest dosar, decizia este definitiva. Curtea de Apel Craiova a amanat, miercuri, decizia in acest caz, dupa ce a aparut un document pentru care a fost nevoie de o analiza atenta.

Suspendarea din functie a procurorului din cazul Sorinei a fost respinsa
Sectia de procurori a respins suspendarea din functie a procurorului care a luat-o cu forta pe Sorina ca sa o duca la familia adoptive. Pe 2 iulie, Inspectia Judiciara anunta ca a inceput cercetarea disciplinara fata de procurorul Maria Piturca, care a intervenit in cazul fetitei din Mehedinti, si ca propune suspendarea sa pana la finalizarea anchetei.

Piturca a fost cercetata pentru manifestari ce dauneaza prestigiului justitiei. “Exista indicii cu privire la savarsirea abaterilor disciplinare constand in „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” si respectiv „exercitare a functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”, se arata intr-un comunicat de presa al Inspectiei Judiciare.

Cum s-a aparat procuroarea de caz, Maria Piturca
Maria Piturca avea sa explice: „Nu am tras de copil. Am incercat sa nu apas, sa nu … Am incercat sa-l iau in brate. Am reusit sa o iau in brate si am dus-o in brate la tata. Nu s-a mai filmat. Si ea va fi oricum examinata fizic si vom vedea daca are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a inceta starea de detinere ilegala a acestui copil”, a spus procuroarea.

Prin urmare decizia initiala prin care s-a incuviintat adoptia internationala a fetitei in varsta de 8 ani ramane valabila. In acest dosar, decizia este definitiva.

Adauga un comentariu