Eveniment-Social

Decizie importanta dupa doua decenii. Universitatea Cuza preia Muzeul de Istorie Naturala

Publicat: 22 nov. 2015
1

@ Imobilul va fi cedat de municipalitatea ieseana

Soarta cladirii in care functioneaza Muzeul de Istorie Naturala a fost in sfarsit decisa. Dupa ani de procese, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca Primaria municipiului Iasi este administratorul de drept al imobilului. Decizia magistratilor a venit in contextul unei dispute intre Universitatea Alexandru Ioan Cuza si Societatea de Medici si Naturalisti. Monumentul se afla intr-o stare avansata de degradare si are un grad ridicat de risc seismic. Municipalitatea ar urma in aceste zile sa cedeze imobilul catre Universitatea Cuza, aceasta urmand a se ocupa de administrarea muzeului.

„Avand in vedere ca cele doua corpuri de cladire figureaza in prezent inregistrate in evidenta contabila a Universitatii Al. I. Cuza, propunem ca imobilele (corp A si Corp B), avand destinatia de Muzeu de Istorie Naturala, sa fie administrate de catre Universitatea Al. I. Cuza, în baza unui contract de administrare. Universitatea va efectua toate lucrarile de reabilitare si întretinere curenta a imobilului, va achita utilitatile si orice alte cheltuieli legate de acesta. De asemenea, spatiile cu destinatie de sali de conferinta, biblioteca si birouri situate la parterul imobilului Corp A, vor fi utilizate de Societatea de Medici si Naturalisti in baza unui contract de colaborare incheiat cu Universitatea Al. I. Cuza”, se arata intr-o informare realizata de Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat. Toate aceste detalii vor fi discutate in sedinta de Consiliu Local ce va avea loc miercuri, 25 noiembrie. Pe ordinea de zi vor figura mai multe proiecte de hotarare, alesii Iasului urmand a dezbate o serie de rectificari bugetare, dar si aprobarea unor planuri urbanistice zonale.

„Consilierii locali vor discuta un proiect de hotarare privind aprobarea finantarii necesare în anul 2016 pentru realizarea expertizei tehnice si a studiilor de specialitate pentru refacerea protectiei anticorozive a cladirilor Nucleus si Duplex ale SC Tehnopolis SRL Iasi, conform cotei parti din cheltuieli ce revine în sarcina Consiliului Local Municipal Iasi. Totodata, consilierii vor mai discuta si despre un proiect de hotarare privind aprobarea realizarii lucrarilor de canalizare menajera si pluviala la aceeasi societate si finantarea acestora în anul 2016 si respectiv 2017, conform cotei parti din cheltuieli”, au mentionat reprezentantii Primariei municipiului Iasi.

Adauga un comentariu