Eveniment-Social

Decizie importanta in traficul din Iasi. Este vizata zona centrala a orasului

Publicat: 03 iul. 2018
Editia PDF
14 Oct. 2019

Municipalitatea ieseana va pune in aplicare o decizie legata de unele modificari in traficul rutier. Decizia vizeaza tocmai o zona din centrul municipiului, respectiv strada Ornescu. Astfel, incepând de astazi, 4 iulie 2018, circulatia pe strada Ornescu se va desfasura în ambele sensuri.

Decizia a fost luata la începutul lunii martie în Comisia de Circulatie a municipalitatii si a fost aprobata de Biroul Rutier din cadrul Politiei municipiului Iasi. Pentru implementarea acestei decizii au fost dispuse mai multe masuri complementare. Astfel, pe strada Ornescu, între intersectia cu bulevardul Tudor Vladimirescu si intersectia cu strada Elena Doamna, va fi amplasat indicatorul rutier "Circulatie în ambele sensuri".

De asemenea, pe strada Ornescu, la intersectia cu strada Elena Doamna va fi amplasat indicatorul rutier "La dreapta". Instalatia de semaforizare amplasata si aflata în functiune la intersectia strazilor Elena Doamna – Grigore Ghica Voda – Ornescu va fi suplimentata prin amplasarea unui corp de semafor adresat conducatorilor auto de pe strada Ornescu – intersectia cu strada Elena Doamna.

In plus, pe lampile de culoare rosie si verde ale corpului de semafor, care urmeaza a fi instalat, vor fi aplicate sageti de culoare neagra care indica directia de deplasare corespunzatoare acestora, respectiv catre dreapta, spre Târgu Cucu. În acest sens, interdictia sau permisiunea de trecere impusa de semnalul luminos este limitata la directia indicata prin aceste sageti. Totodata, in zona strazii Vasile Alecsandri se vor institui restrictii de circulatie astazi, de la ora 7:00, pentru o serie de lucrari la spatiul Consiliului Judetean.

Citeste si : Cosmar rutier in Iasi. Semimaratonul a blocat traficul in tot centrul orasului – FOTO

"În calitate de firma executanta a lucrarilor de consolidare, refunctionalizare si mansardare a cladirii monument istoric din strada Vasile Alecsandri, nr. 6, cladire aflata în proprietatea Consiliului Judetean, SC Iasicon SA a înstiintat municipalitatea ca miercuri, 4 iulie, de la ora 7:00, va monta schelele la fatada principala a imobilului. Interventia va presupune instituirea unor restrictii de circulatie, acestea fiind avizate în prealabil de Comisia de Circulatie a municipalitatii", au mai spus reprezentantii municipalitatii iesene.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit