Sport

Decizie importantă luată de Simona Halep. Nimeni nu se aștepta

Publicat: 04 aug. 2020
Decizie importantă luată de Simona Halep. Nimeni nu se aștepta
Victorie pentru Simona Halep

Decizie importantă luată de Simona Halep. Tenismena a decis să se înscrie, pe ultima sută de metri, la US Open 2020. În luna iunie, Simona Halep a hotărât să nu participe la acest turneu. În ultimele zile, tenismena româncă a refuzat să se înscrie la mai multe turnee din cauza pandemiei și a fricii de călătorie.

Jurnalista Stephanie Myles a anunțat pe Twitter că Halep s-a înscris în ultima clipă la turneul de Mare Șlem de la New York. Deși înscrierea nu presupune și participarea la US Open 2020.

Simona Halep a refuzat să se înscrie la Western & Southern Open 2020, care precede US Open și care a fost mutată, pentru prima dată, din cauza pandemiei, de la Cincinnati la New York.

Decizie importantă luată de Simona Halep: S-a înscris la US Open 2020

Fostul lider mondial Simona Halep a decis să se înscrie la US Open 2020, al treilea grand slam al anului, ce se va desfășura în perioada 31 august – 13 septembrie, la New York. Cei mai mulți jucători de tenis europeni așteaptă evoluția normelor sanitare pentru a vedea dacă trebuie să intre în carantină la întoarcerea din SUA. În ceea ce o privește pe Halep, decizia de a participa sau nu va fi luată în apropierea debutului întrecerii, după cum au afirmat membrii echipei sale pentru New York Times.

Decizia Simonei Halep de a se înscrie la US Open 2020 a fost luată cu doar câteva minute înainte de expirarea timpului în care putea face acest lucru. Ea a luat această hotărâre după ce turneul de la Madrid, deținut de Ion Țiriac, a fost anulat.

Turneele europene la care va participa Simona Halep

Până acum, Simona și-a anunțat participarea doar la turneele europene, iar în intervalul 10-16 august, ar putea fi văzută la Praga. Între 21-27 septembrie, sportiva va participa la întrecerea la Roma, iar la finalul lunii va concura la French Open. Românca s-a retras săptămâna trecută de la WTA Palermo, deși se înscrisese în competiția ce urma să aibă loc zilele acestea.

Simona Halep urmează să participe la turneele:

– WTA Praga, 10-16 august

– WTA Lexington, 10-16 august

– ATP & WTA Western & Southern Open, 21-28 august

– ATP & WTA US Open, 31 august – 12 septembrie

– ATP & WTA French Open, 28 septembrie – 11 octombrie.

Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Palermo

Simona Halep s-a retras zilele trecute de la turneul de tenis de la Palermo, după ce Italia a impus 14 zile de carantină pentru cetățenii români și bulgari.

Simona Halep a scris pe pagina sa de Facebook că numărul tot mai mare de infectări cu noul coronavirus și îngrijorarea ei cu privire la siguranța călătoriilor internaționale au făcut-o să ia aceasta decizie.

Ea le-a mulțumit organizatorilor și oficialilor italieni care au făcut demersuri pentru ca ea să ajunga la turneu.

„Având în vedere creșterea recentă a cazurilor COVID-19 în România și anxietățile mele cu privire la călătoriile aeriene internaționale în acest moment, am luat decizia grea de a mă retrage din Palermo. Vreau să mulțumesc directorului turneului și ministerului italian al sănătății pentru toate eforturile depuse în numele meu și doresc turneului o săptămână de succes“, a scris Simona Halep pe pagina ei de Facebook.

Turneul de la Palermo începe pe 3 august. Organizatorii au cerut o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România, astfel încât Halep, numărul doi mondial, să poată participa la competiţie.
Adauga un comentariu