National

Decizie incredibila in cazul medicului care lua zeci de spagi pe minut

Publicat: 14 iul. 2016
1

Decizie incredibila a unei Instante din Caras-Severin! Medicul care lua zeci de spagi pe minut a fost achitat si ramane si cu averea intacta. Barbatul, angajat al Serviciului de Evaluari Medicale de la Casa de Pensii Caras-Severin, a fost surprins de camerele de supraveghere in timp ce pacientii ii puneau plicul cu bani pe birou pentru a le acorda diverse servicii.

Asa obisnuia medicul din Caras-Severin sa mai faca un ban. Lua spaga. De altfel Sebastian Telbis a batut recordul la luat mita. S-a ales cu 10 spagi pe minut. Barbatul a fost prins in flagrant.

Pe camerele de supraveghere montate in biroul sau se putea observa cum medicul discuta cu pacinetii, iar apoi situatia parea se rezolve dupa ce oamenii puneau pe masa plicul cu bani. Telbis, angajat al Serviciului de Evaluari Medicale de la Casa de Pensii Caras-Severin, primea diverse sume de bani pentru a ajuta unii pacienti sa obtina decizii de pensionare pentru grad de invaliditate sau pentru a le elibera decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacitatii de munca.

Dupa ce a intrat in vizorul procurorilor, oamenii legii au gasit in urma perchezitiilor domicilare, dar si la cabinetul sau sume de bani in lei si valuta. 100.000 de euro, peste 4.000 de dolari, dar si 50.000 de lei. De asemenea, au fost identificate doua carnete cec emise de o banca din Austria, avand solduri de peste 130.000 de euro.

In urma anchetei la sfarsitul anului 2015, magistratii au dispus confiscarea unor sume de bani, dar si bunuri – masini si un apartament care erau pe numele fiicei sale. Cu toate acestea, medicul se poate considera linistit acum. Tribunalul Caras-Severin a decis ca Sebastian Telbis sa fie achitat pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor in forma continuata. Mai mult, averea stransa de-a lungul timpului ramane intacta. Decizia nu este definitiva.

Adauga un comentariu