International

DECIZIE ISTORICA! Saloanele de bronzat INTERZISE de astazi

Publicat: 01 ian. 2015
1

Incepand de la data de 1 ianuarie 2015, cabinele destinate bronzatului artificial au fost interzise, masura fiind luata in Australia, tara cu cele mai multe cazuri de cancer de piele din lume. Astfel, toate saloanele de acest gen au interzise deja in Tasmania, Queensland, New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria şi South Australia. Statul Western Australia va interzice, de asemenea, utilizarea acestor aparate, dar deocamdată nu s-a stabilit data la care decizia va intra în vigoare, în timp ce Northern Territory este singurul stat care nu dispune de cabine de bronzare pentru uz comercial.

Vezi si  Locurile cu cea mai mare densitate de femei frumoase

Australia va deveni al doilea stat din lume, după Brazilia, care interzice cabinele de bronzare. Autorităţile sanitare militează de mult timp pentru informarea publicului referitor la pericolele care apar în urma expunerii la soare, încurajând oamenii să folosească creme de protecţie solară şi să poarte pălării şi ochelari. Autorităţile au emis, de asemenea, avertizări referitoare la utilizarea lămpilor de bronzare.

Potrivit Consiliului oncologic australian, doi din trei australieni vor fi diagnosticaţi cu o formă de cancer al pielii înaintea vârstei de 70 de ani, un nivel al incidenţei acestei boli de două până la de trei ori mai mare decât cel înregistrat în Canada, în Statele Unite ale Americii şi în Marea Britanie.

Vezi si  Ce afaceri sa-ti deschizi (sau nu) in 2012 

Mai mult de 2.000 de australieni au murit din cauza unei forme de cancer de piele în anul 2011, iar cea mai mare parte a deceselor a fost cauzată de melanom. Mai multe studii au arătat că utilizarea cabinelor de bronzare de către persoanele cu vârsta între 18 şi 39 de ani măreşte riscul de melanom, cea mai des întâlnită formă de cancer de piele în cazul tinerilor australieni, care este întâlnită, în medie, la 41% dintre cazurile de pacienţi cu cancer de piele, potrivit mediafax.ro.

Adauga un comentariu