Titlurile zilei

Decizie-șoc a judecătorilor ieșeni! „Scafandrul” Ionuț Dumitrașcu scapă de un dosar penal! La prima instanță, el fusese condamnat!

Publicat: 14 feb. 2020

Judecătorii ieșeni au decis că un individ nu poate fi condamnat, pe motiv că a intervenit prescripția răspunderii penale. Acesta primise o pedeapsă de nouă luni de închisoare, cu suspendare, la prima instanță. Ionuț Dumitrașcu a fost acuzat că ar fi desfășurat fără licență sau autorizație activități din domeniul jocurilor de noroc

Un individ cunoscut sub porecla de „Scafandrul” a scăpat de acuzațiile aduse de anchetatori într-un dosar penal. Astfel, ieri-seară, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul formulat de către Ionuț Dumitrașcu.

„Instanța înlătură din sentință dispoziția de condamnare a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de desfășurare fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc, pedeapsa principală, pedeapsa accesorie, dispozițiile de suspendare a executării pedepsei închisorii sub supraveghere și cele privind plata cheltuielilor judiciare. De asemenea, încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Dumitrașcu Ionuț pentru săvârșirea infracțiunii de desfășurare fără licență sau autorizație a oricărei dintre activitățile în domeniul jocurilor de noroc (două acte materiale), deoarece a intervenit prescripția. Menține dispozițiile privind confiscarea specială a bunurilor și soluționarea laturii civile. Definitivă”, au precizat judecătorii.

„Păcănelele”, bată-le vina!

Procesul individului a început în urmă cu mai bine de doi ani. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus pe 8 decembrie 2017 trimiterea în judecată a lui Ionuț Dumitrașcu (35 de ani), pentru desfășurarea fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc.

„În perioada iulie 2013 – noiembrie 2013, inculpatul a amplasat și a exploatat într-un bar din municipiul Iași trei aparate de jocuri de noroc de tip slot-machine, fără a avea licență și autorizație conform legii. În perioada noiembrie 2013 – decembrie 2013, inculpatul a amplasat și a exploatat într-un bar trei aparate de jocuri de noroc de tip slot-machine și un sistem Jackpot, fără a avea licență și autorizație conform legii”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Nu era afișată licența de organizare a jocurilor de noroc

Totul a ieșit la iveală în urma unui control efectuat în 2013, când organele de control din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc – Direcția Generală de Supraveghere și Control – Serviciul Teritorial Regiunea Nord-Est au constatat că la punctul de lucru al SC Patraq 11 SRL, al cărei administrator era inculpatul, existau trei aparate de jocuri de noroc de tip slot-machine, aflate în funcțiune, fără ca, în incinta barului, să fie afișată licența de organizare a jocurilor de noroc sau alte documente din care să rezulte cine este organizatorul de jocuri de noroc, iar pe aparate nu erau afișate autorizațiile de exploatare.

Potrivit procurorilor, la fața locului s-a prezentat administratorul societății, respectiv inculpatul, care a precizat că nu are niciun document privind aparatele de joc de tip slot-machine, acestea fiindu-i predate de o persoană care urma să îi remită ulterior toate documentele.

Nu a recunoscut nimic în timpul anchetei

În timpul procesului, individul a declarat că nu recunoaște faptele pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată și a solicitat ca judecata să aibă loc conform procedurii de drept comun, solicitând readministrarea probelor administrate în cursul urmăririi penale, dar și administrarea unor probe noi. Mai apoi, individul a solicitat instanței să constate intervenită prescripția răspunderii penale privind faptele pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată.

Inițial, Judecătoria Iași a dispus condamnarea sa la nouă luni de închisoare, cu suspendare. În plus, magistrații au dispus confiscarea „păcănelelor” și l-au obligat pe individ la plata către ONJN a unor daune materiale în valoare de 73.000 de lei. De remarcat este faptul că individul este un cunoscut al anchetatorilor, el fiind vizat în trecut și în alte situații de către magistrați.
Așadar, conform magistraților, pe 13 martie 2018, el a fost amendat penal cu suma de 10.000 de lei, pentru săvârșirea infracțiunii de desfășurare de activități în domeniul jocurilor de noroc fără licență sau autorizare. De asemenea, la începutul acestui an, ONJN a formulat o plângere împotriva soluției de neurmărire/netrimitere în judecată, cel vizat fiind tot Ionuț Dumitrașcu.loading...

Comentarii
  • Eterna poveste in justitie, o lungesc si o lalaie pana se prescriu faptele infractorilor sau le dau pedepse de nimica! Incredere TOTAL ZERO in justitie! Zeci si zeci de talhari, hoti, dilari de droguri si proxeneti liber in baza justitiei. Ma mir cum de nu ii ia nimeni la intrebari. Oripilant.

Adauga un comentariu