Actualitate

Decizie soc la Tribunalul Iasi! Un adolescent si-a asasinat tatal si l-a ingropat! Ieri a fost eliberat!

Publicat: 15 dec. 2015
1

@ Un adolescent care si-a asasinat tatal dupa care l-a ingropat langa casa a fost lasat in libertate de judecatorii ieseni @ Dupa ce si-a ucis tatal, copilul a spus tututor ca acesta a plecat in strainatate @ Copilul nu a mai rezistat abuzurilor la care a fost supus de tatal sau si l-a ucis in somn @ Pe de alta parte, ieri, judecatorii l-au condamnat pe asasin la 10 ani de inchisoare

Magistratii de la Tribunalul Iasi au decis ieri sa puna in libertate un adolescent de 16 ani care si-a asasinat tatal. Este vorba despre Florin Marin Tololoi, de 16 ani, trimis in judecata sub acuzatia de omor. Este o situatie identica cu cea in care s-a aflat Eduard Perju, adolescentul care a ucis o eleva de 16 ani in Parcul Copou. In baza unei decizii date de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la inceputul anului 2015, orice minor condamnat in prima instanta trebuie scos din arest preventiv.

Astfel, judecatorii ieseni au gasit varianta sa le inlocuiasca acestor criminali arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Judecatorii ieseni au fost pusi in fata unei situatii fara nicio scapare, desi, in mod evident, nu-i tocmai firesc sa eliberezi un astfel de criminal. Ieri, Florin Tololoi a fost scos din arest si trimis acasa, acolo unde a locuit cu tatal sau, victima din acest dosar. In acelasi timp, acesta a fost condamnat la o masura educativa de detentie intr-un centru de minori pentru urmatorii zece ani. In urma anchetei realizate de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, nu s-a stabilit cu exactitate ziua in care a fost ucis Constantin Tololoi, de 52 ani. Cel mai probabil a fost ucis intr-una din zilele cuprinse intre sfarsitul lunii martie – inceputul lunii aprilie 2015.

„Tololoi Constantin a fost casatorit cu mama minorului, care, în anul 2007 a parasit domiciliul comun, plecând în Italia împreuna cu o fiica dintr-o relatie anterioara. Pe timpul sederii în strainatate, mama nu a pastrat legatura cu minorul, pe care l-a întâlnit doar cu ocazia revenirilor în tara (de cinci ori în opt ani). Pe fondul relatiilor tensionate cu tatal sau, într-o noapte de la sfârsitul lunii martie/începutul lunii aprilie 2015, profitând de faptul ca acesta dormea, inculpatul l-a lovit în mod repetat cu o bucata de lemn, în zona capului”, au declarat procurorii. A doua zi, a ingropat cadavrul tatalui sau intr-o groapa de gunoi. De asemenea, copilul a scos o poveste greu de crezut, atunci cand rudele intrebau unde este Constantin Tololoi.

„A doua zi dimineata, a târât cadavrul pâna la o groapa de gunoi si l-a îngropat, aruncând peste cadavru gunoi de grajd. În zilele urmatoare, a lansat zvonul ca tatal sau a plecat la munca în tara. În jurul datei de 16.04.2015, sora victimei l-a vizitat pe inculpat, îngrijorata fiind de faptul ca Tololoi Constantin nu-i raspundea la telefon. Martora nu a crezut explicatiile minorului si, dupa câteva zile, a anuntat organele de politie. În urma efectuarii cercetarii la fata locului, la o distanta de 30 metri de locuinta, în groapa de gunoi, a fost gasit cadavrul lui Tololoi Constantin”, au explicat procurorii.

„Din raportul de necropsie, a rezultat ca moartea acestuia a fost violenta si s-a datorat traumatismului cranio-facial, fracturii de bolta si de baza craniana, leziuni produse prin lovire cu corp dur (posibil alungit). În urma expertizei medico-legale psihiatrice, a rezultat ca minorul prezinta o tulburare emotionala de tip anxios, pe fondul abuzului emotional si fizic, însa a comis fapta cu discernamânt”, au completat procurorii. Florin Tololoi va ramane in libertate pana in momentul in care decizia judecatorilor va ramane definitiva.

Adauga un comentariu