Local

Decizie soc primita de un parlamentar iesean. Risca sa piarda totul

Publicat: 08 apr. 2015
1

@ Decizia a fost luata ieri de Curtea de Apel Iasi @ Averea sa va fi executata silit pentru ca statul sa recupereze taxele si impozitele neplatite de firma senatorului

Curtea de Apel Iasi a decis ieri ca senatorul Ionel Agrigoroaei trebuie sa plateasca cu averea personala pentru datoriile acumulate de societatile comerciale pe care le-a patronat. Sentinta data ieri este definitiva si se refera la datoriile firmei Aya Sports SRL. Sentinta urmeaza sa fie pusa in aplicare de Directia Regionala de Finante, de altfel institutia care a si solicitat judecatorilor executarea silita a senatorului. Asta deoarece in urma falimentului de pe urma firmei Aya Sports au ramas neplatite catre bugetul statului taxe si impozite in valoare de 36.000 lei. Din cauza situatiei in care se afla firma, magistratii de la Tribunalul Sindic au decis la data de 12 mai 2013 ca firma Aya Sports a intrat direct in faliment evitand procedura generala a insolventei.

In data de 11 decembrie 2014 s-a constatat finalizarea procedurii de lichidare judiciara. Si, pentru ca in urma vanzarii bunurilor din patrimoniu nu s-au putut acoperi datoriile, Fiscul a depus la instanta o cerere prin care a solicitat magistratilor „atragerea raspunderii” administratorului firmei. Conform Legii nr. 185/2006 privind procedura insolventei, se poate cere asumarea raspunderii administratorilor unor societati comerciale daca se constata ca „au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit in mod fictiv pasivul acesteia”, „au folosit mijloace ruinatoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, in scopul intarzierii incetarii de plati”, „au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea” etc.

De altfel, nu vorbim de singura procedura de „atragerea raspunderii” solicitata de Fisc impotriva lui Ionel Agrigoroaei. Ieri la Tribunalul Sindic s-a judecat cererea de „atragerea raspunderii” senatorului Ionel Agrigoroaei in dosarul de faliment al firmei Aya Construct Design SRL. Lichidatorul judiciar doreste ca averea lui Agrigoroaei sa fie executata si in contul datoriilor acestei societati comerciale. Debitul total al SC Aya Construct Design SRL se ridica la 17.000 euro. Magistratii au amanat ieri luarea unei decizii in acest dosar.

Adauga un comentariu