Magazin

Decizie surprinzatoare in cazul pistolarului criminal care a ingrozit Romania! Nici asasinului nu i-a venit sa creada

Publicat: 11 iun. 2019

Unul dintre cei mai sangerosi criminali, care a socat Romania dupa ce a impuscat mortal doi oameni nevinovati, a avut parte de o surpriza de proportii. Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins, recent, cererea autoritatilor din Grecia care solicitasea extradarea temporara a temutului criminal de origine elena Konstantinos PassarisProcurorii din Grecia cerusera ca asasinul sa fie transferat o perioada intr-un penitenciar din tara natala a acestuia, pentru a-l audia in mai multe dosare, unele dintre acestea fiind deschise pentru niste crime comise de "Fiara din Balcani". "Respinge cererea formulata de autoritatile judiciare din Republica Elena in vederea predarii temporare a persoanei extradabile Konstantinos Passaris. In baza art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 5 zile de la pronuntare", au decis magistratii. Vestea l-a luat prin surprindere pana si pe criminal, care spera ca, in sfarsit, se va intoarce in tara natala.

Konstantinos Passaris este un cetatean grec, condamnat la inchisoare pe viata, in 2003, iar in prezent isi ispaseste pedeapsa la Penitenciarul Gherla. Supranumit „Fiara din Balcani”, Konstantinos Passaris a fost condamnat in 2003 la inchisoare pe viata, pentru dublu asasinat si jaf armat comis in noiembrie 2001 la o casa de schimb din Bucuresti. Anterior, el fusese condamnat si in Grecia pentru 18 fapte penale, dintre care cinci omoruri. In noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2001, Passaris si o romanca au intrat in casa de schimb valutar si de amanet „Le Petit Bijou” de pe Bulevardul Nicolae Balcescu din Bucuresti. Cei doi angajati aflati in acel moment in sediu au fost impuscati in cap, dupa care asasinii au luat toti banii gasiti – valuta si lei, in total 567 de milioane de lei vechi (astazi, echivalentul sumei de 12.000 de euro).

Passaris a fost arestat preventiv la sfarsitul lunii noiembrie 2001, pentru omor deosebit de grav, talharie si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. El a fost retinut de politistii bucuresteni in urma unei descinderi in forta intr-un apartament pe care grecul il inchiriase. Passaris era cautat prin Interpol din iunie 2001, pentru crima si pentru implicare in alte infractiuni cu violenta comise in Grecia.loading...

Adauga un comentariu