Actualitate

Decizii de ultimă oră pentru clienţii băncilor. Florin Cîțu, declarații – LIVE VIDEO/ UPDATE

Publicat: 22 mai 2020

Ministrul Finanțelor Publice face declarații de ultimă oră, vineri, 22 mai 2020, la Palatul Victoria. Acesta precizează deciziile referitoare la clienților băncilor.

UPDATE: Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat câți români au cerut băncilor să le amâne ratele. 152.000 de clenți au cerut băncilor amânarea ratelor la creditele bancare angajate, valoarea totală a acestora fiind de 3,3 miliarde de lei, a declarat vineri ministrul Finanțelor Florin Cîțu la finalul unei întâlniri cu conducerea Asociației Române a Băncilor.

Ministrul a discutat cu reprezentanții sistemului bancar despre programul IMM Invest și despre relaxarea procedurilor acestuia, despre solicitările de amânare a ratelor, precum și de programul de relansare economică. Cîțu a spus că programul adresat companiilor mari a trecut într-o primă lectură în ședința de Guvern de joi.

Conform celor mai recente informații, pe fluxul băncilor partenere proiectului IMM Invest au fost aprobate în jur de 5.000 de credite, iar acestea urmează a fi transmise către Fondul de Garantare. Un număr de 451 de credite în valoare de peste 300 de milioane de lei au fost transmise către FNGCIMM pentru acordarea garanţiei. Numărul creditelor acordate deja este mult mai redus.

Sergiu Oprescu, președintele Consiliului Director al ARB, spune că cifrele comuncate tin de perioada de început în care se află programul, și că sistemul bancar a primit într-o singură săptămână un număr de solicitări pe care în mod obișnuit îl primea în 6 luni.

Știre inițială

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a vorbit, vineri, după întâlnirea  cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, despre parteneriatul cu băncile pentru susținerea economiei.

„Programul de relansare a economiei în România. Relaxarea se face prin parteneriat cu sistemul bancar. Banii din economie nu ajung doar de la Guvern, ci și din sistemul financiar bancar care are canalele care poate transfera către sectoarele economice importante.

Programul pentru companiile mari, și acela va avea avea nevoie de sistemul bancar. O întâlnire care ne arată direcția”, a spus ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Ministrul de Finanțe a avut în această dimineață o întâlnire  cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor.
Adauga un comentariu