Titlurile zilei

Declarația cutremurătoare a tatălui din Șipote, după ce și-a găsit fiica moartă în pat! Bebelușul de patru luni dormea între părinți. Bărbatul: „Nu știm ce s-a întâmplat, nu eram băuți” – FOTO

Publicat: 23 sept. 2021
Părinții fetei moarte, lângă casa lor, și fata
Doi părinți din Iași și-au găsit fata de doar patru luni moartă lângă ei în pat

Tragedie fără margini într-o familie din Iași! Moarte subită a unei fetițe de doar patru luni a pus pe jar o întreagă localitate. Georgiana împlinise recent patru luni și abia fusese botezată, dar, din păcate, viața ei s-a sfârșit mult prea devreme. Dormea în același pat cu tatăl său, Cătălin Bostan, și mama sa, Mihaela Daniliuc. Cei trei dormeau împreună, însă miercuri-dimineață, 22 septembrie 2021, copila a fost găsită fără suflare între cei doi părinți

Viața s-a termint mult prea repede și prea brusc pentru Georgiana, o fetiță de doar patru luni din satul Hălceni, comuna Șipote, județul Iași. Micuța Georgiana dormea în același pat cu cei doi părinți ai săi, Cătălin Bostan, tatăl, în vârstă de 33 de ani, și Mihaela Daniliuc, mama celei mici, în vârstă de 28 de ani. Copila a fost hrănită în timpul nopții, iar dimineață, când s-au trezit, aceasta nu mai respira. Mihaela a fost cea care a observat că fetița este rece, iar după ce s-au uitat mai bine la ea, a observat că nu mai respira. Au sunat de urgență la 112. Medicii care au ajuns de urgență au făcut tot ce le-a stat în putință să o readucă la viață, dar totul a fost în zadar.

„Ne-am trezit la 02:00, că fetița cealaltă ne-a cerut apă și s-a trezit și Mihaela, soția mea, și i-a dat să mănânce și fetei de patru luni! Ne-am culcat liniștiți înapoi, fetița mică între noi, că așa dormeam cu ea. Ne-am trezit dimineața pe la 6:30, cum ne trezim de obicei, să-i pregătim pe ceilalți de școală, și Mihaela mi-a zis că fata e rece. Am pus mâna pe ea și nu înțelegeam ce se întâmplă. Am întors-o, m-am uitat mai bine la ea și era vânătă la față și nu respira. În secunda doi am sunat la 112. A venit salvarea, au aplicat manevrele de resuscitare timp de 40 – 45 de minute, dar nu au mai avut ce să-i facă. Au declarat decesul și imediat toată curtea s-a umplut de poliție, jandarmi și criminaliști”, a declarat Cătălin Bostan, tatăl fetiței decedate.

În edițiile anterioare ale „BZI”, reporterii au prezentat un caz asemănător. O mamă și-a găsit copilul mort lângă ea, după ce l-a alăptat.

Familia îndurerată vrea să afle cu orice preț cauza morții

Părinții micuței sunt distruși de durere și nu se mai opresc din plâns. Reporterii „BZI” au găsit-o pe Mihaela, în holul casei micuțe și modeste, plângând. Era sfâșiată de durere, iar pe masa de lângă ea ardeau mai multe lumânări, aprinse pentru Georgiana. Întreaga curte era plină de rude, iar frații mai mari ai fetei se jucau prin curte liniștiți. Aceștia se dădeau în leagăn și se uitau uimiți la tot ce se întâmpla în jurul lor. Familia îndurerată se pregătește să aducă acasă trupul neînsuflețit al copilei și să pună la punct înmormântarea. Vecinii spuneau că aceștia sunt consumatori de alcool, însă Cătălin a negat acest lucru.

„Suntem distruși de durere! Înainte să ne culcăm era atât de fericită, zâmbea, ne-am jucat cu ea. Nu știm ce s-a întâmplat, așteptăm și noi să vedem ce spun medicii. Nu eram băuți, așa cum au spus alții. Ne iubim foarte mult copiii! Cum am crescut patru, așa o creșteam și pe ea. Nu avem noi condițiile cele mai bune, dar mereu am fost uniți, iar copiii erau îngrijiți, nu le-a lipsit nimic. De dimineață plângem încontinuu, nu ne mai revenim. Au tras și clopotele pentru ea. Mama ei nu poate ieși din casă de supărare, plânge și se uită la pozele cu ea. Vrem să aflăm și noi adevărul”, a precizat Cătălin Bostan, tatăl fetiței decedate.

Distrus de durere, tatăl Georgianei a postat un mesaj emoționant pe pagina de Facebook.

„Scumpa lu’ tati azi s-a ridicat la ceruri, îngeraș mic, nu ai avut putere să rămâi alături de noi, de familia ta, ai lăsat atâta durere în sufletele noastre, te iubesc până voi fi alături de tine”, este mesajul postat de tată pe Facebook.

Acasă au mai rămas patru copii, care riscă să fie luați din sânul familiei

Familia Bostan se afla în atenția autorităților încă din 2019, din cauza condițiilor de trai, însă copiii nu au fost niciodată abuzați de părinți. În urma incidentului ce a avut loc în această familie, ceilalți patru minori care au rămas acasă vor fi supuși unor teste psihologice și, în urma acestor evaluări, se va stabili dacă se vor impune măsuri de protecție.

„Deocamdată nu avem un rezultat, să știm exact ce s-a întâmplat cu fetița. Această familie este în monitorizare din 2019. Principalul lor venit este alocația copiilor și alocația de susținere. Ei trăiesc în relație de concubinaj, toți copiii sunt recunoscuți de tată, nu provin din alte relații. Tatăl cred că are 33 de ani, iar mama – 28 de ani. Vârstele celorlalți patru copii sunt cuprinse între 3, 8, 9 și 10 ani și fetița mică avea 4 luni.

Ei erau de mult în atenția autorităților, dar s-a încercat prin toate modalitățile ca cei mici să nu fie luați de lângă părinți pentru că erau foarte atașați de ei. Nu au fost bătuți, nu au ieșit cu nimic în evidență. În urma acestei situații, s-a revenit din nou asupra acestei familii și copiii sunt chemați la evaluare psihologică, iar în urma evaluării se va stabili dacă se impune măsura de protecție”, a spus Cătălina Moșneguțu, asistent social comuna Șipote.

Reporterii „BZI” au prezentat în edițiile trecute cazul Sofiei, fetița de 2 ani din Iași, care a murit în condiții suspecte.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă

În urma acestui incident, polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar în urma necropsiei efectuate de medicii legiști se va stabili cauza exactă a decesului.

„La data de 22 septembrie, în jurul orei 07:00, polițiștii au fost sesizați prin Apel Unic de Urgență 112, de către un bărbat, despre faptul că fiica sa, în vârstă de patru luni, nu mai respiră. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului bebelușului. De asemenea, au fost informați reprezentanții DGASPC Iași cu privire la acest caz”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Comentarii
  • Isi mai aminteste ca nu era beat? De luni decand le-a venit alocatia din urma a fetii au baut intruna. Bea si el, bea si ea decand s-au luat. Niste nenorociti. Acu plang ca le ia copiii si nu mai au alocatii…

  • Alcoolici într-un cuvânt. Copiii nu au nicio vina. Sunt atâtea metode de contracepție la ce ii mai faceți pt alocație? Cum sa mai muncească ei daca le da statul? Alimente care ea le vinde ,haine și alocație ar trebui trași la răspundere! Neglijenta a ajuns aici.

Adauga un comentariu