Actualitate

Declarația liderului sindicatului STB: „Domnul Primar General nu a stat cu mine nici măcar un minut”

Publicat: 21 ian. 2022
barbat imbracat la costum stand in picioare
„Așteptăm de la tribunal decizia și salariații vor decide ce vor face”

Astăzi, liderul sindicatului STB, Vasile Petrariu, a oferit o declarație presei referitor la greva angajațiilor STB.

„Domnul Primar General a pozat la TV că vrea să medieze o discuție și că președintele sindicatelor transportatorilor nu trebuie să participe la discuție.

Domnul primar general nu a stat cu mine nici măcar un minut (…) nu a intenționat niciodată sa rezolve acest lucru (…) pentru noi nu este o surpriză.

O să le transmitem salariaților care ne așteaptă curioși și lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul.

Cei care decid, se gândesc foarte bine și caută soluții. Soluțiile erau legate de dialog (…). În faza asta, în care conflictul a escaladat, măcar, in ultima clipa, trebuia sa fie un dialog real, care să permită dezamorsarea…

Așteptăm de la tribunal decizia și salariații vor decide ce vor face…”.

Petrariu a insistat că nu este vorba despre o grevă, ci despre „un conflict spontan” al angajaților, care se manifestă prin o întrerupere voluntară a lucrului.

Vasile Petrariu le-a oferit scuze cetățenilor care nu se pot folosi de transportul în comun

„Mii de scuze, nu-i ajută pe nimic pe cei care merg cu transportul in comun, dar să înțeleagă că nu este numai vina noastră. Noi am fost aduși în această situație de conducerea STB și de primarul general și lucru ăsta nu-l ajută pe cetățeni.

Întrebat de soluția instanței privind legalitatea grevei susținute de angajați, liderul sindicatulu transportatorilor a declarat că nu au primit niciun fel de clarificare din partea autorităților: „nici instanța nu a lămurit problema”.

De asemenea, acesta a mai declarat că dorința salariaților de a protesta pentru majorarea salariilor era o chestiune adusă în discuție încă de acum 3 luni, însă s-ar fi încercat până în prezent, să fie ținută sub control nemulțumirea angajaților, pentru a nu fi declanșat un conflict politic.

„Conflictul mocnea de două luni de zile (…) Salariații au început încă de acum 3 luni de zile să propună treaba asta, așa că noi ca sindicat nu putem declanșa un conflict politic încă, noi încercăm pe calea dialogului să rezolvăm această problema, i-am dus (pe salariați) cu vorba.

Judecata soților Ceaușescu
Adauga un comentariu