Local

Declaraţia premierului Ludovic Orban referitoare la alegerile primarilor în două tururi și anticipate, la Iași – VIDEO

Publicat: 24 ian. 2020

Prim-ministrul României, Ludovic Orban a oferit declaraţii referitoare la alegerile primarilor în două tururi de scrutin. Orban a menţionat că Partidul Naţional Liberal doreşte alegerile anticipate deoarece actualul Guvern le va câştiga când vor avea loc. Executivul doreşte aceste alegeri deoarece România are nevoie de realizarea unor reforme.

„Alegerile se vor organiza când va fi posibil. Avem un plan cu ceea ce trebuie să facem ca şi Guvern, probabil că la un moment dat majoritatea PSD din parlament nu o să mai rabde şi o să-i determinăm să coalizeze. La ora actuală obiectivul nostru fundamental este să realizăm lucrurile pe care le-am trecut în programul de guvernare când am cerut votul parlamentului pentru învestirea guvernului şi evident dacă vom ajunge la situaţia anticipatelor. Noi vom face tot ce depinde de noi să ajungem la această situaţie.

Avantaj pentru Partidul Național Liberal în cazul anticipatelor?!

Aici nu este vorba despre un avantaj pentru PNL în cazul anticipatelor. Liberalii vor câştiga alegerile parlamentare indiferent când vor avea loc. Problema majoră este că parlamentul actual nu mai are nicio legătură cu opţiunile politice ale românilor de astăzi. El este rezultatul unor alegeri din decembrie 2016 care a dat o componență care este în totală contradicţie cu ceea ce vor românii astăzi. Se poate spune că acest parlament ține prizonier întreaga societate românească şi el nu poate fi suportul unui program de guvernare care să ducă la dezvoltarea României. De aceea ne dorim alegeri anticipate pentru a avea cu adevărat un guvern care să aibă un sprijin solid, omogen şi puternic în parlament pentru realizarea reformelor de care are nevoie România.”, a declarat Ludovic Orban.

Candidatul pentru Primăria Bucureşti din partea PNL

Întrebat când se va stabili candidatul pentru primăria bucureşti din partea PNL, premierul a răspuns că se va desfăşura un sondaj de opinie, pentru a decide cu exactitate cum se organizează alegerile. Totodată, premierul considera că majoritatea covârşitoare a românilor îşi doresc să aibă primari în două tururi.

„Când vom finaliza sondajul, când vom şti cu precizie cum se vor organiza alegerile, pentru că noi de aceea ne-am angajat răspunderea în fața parlamentului. Punând pe masă mandatul Guvernului pentru alegeri în două tururi pentru primari. Deoarece asta ne dorim. Și sunt convins că asta îşi doresc majoritatea covârşitoare a românilor, să aibă alegeri pentru primari în două tururi. În funcţie de aceste două elemente vor stabili strategia pentru locale.”, a declarat Orban.

Situaţia de la Iaşi în ceea ce priveşte candidatul de la Primărie

În ceea ce priveşte candidatul la Primăria Iaşi, prim-ministrul a lăsat loc de interpretare că Mihai Chirica este inclus pe lista PNL. În momentul adresării întrebării dacă primarul actual al municipiului va cadida din partea PNL, Orban nu a negat, ci doar a ţinut să adauge că se va vorbi acest lucru după realizarea sondajului de opinie.

„Şi aici vom da drumul da un sondaj de opinie care este un sondaj serios realizat de o firmă profesionistă pentru a indetifica foarte clar care sunt opţiunile, preferinţele ieşenilor. ”, a spus premierul Ludovic Orban.

Candidatul Mihai Chirica posibil să candideze din partea PNL?!

„Vom vorbi despre acest lucru după realizarea sondajului de opinie. ”, a mai adăugat prim-ministrul.loading...

Adauga un comentariu