Sport

Declaratie SOC a lui Tomas Ryde, înainte de JO: „Nu avem asteptari la medalii”

Publicat: 01 aug. 2016

Antrenorul echipei nationale de handbal feminin a României, Tomas Ryde, a declarat luni dimineata, pe Aeroportul Henri Coanda, ca jucatoarele din lotul sau nu au asteptari în ceea ce priveste o medalie la Jocurile Olimpice, precizând ca acestea trebuie doar sa munceasca mult pentru a face performanta.

„Va fi dificil cu siguranta la Jocurile Olimpice. Este cea mai puternica competitie din lume. La Jocurile Olimpice sunt 12 echipe si fiecare poate fi considerata o câstigatoare. Este multa munca, putin noroc si vom vedea ce se va întâmpla. Nu avem asteptari la medalii, trebuie sa muncim mult. Nu cred ca vom câstiga noua meciuri la rând, este foarte greu, daca am reusi asa ceva ar fi o performanta fantastica. Sunt bucuros ca în ultimele meciuri am vazut ca fetele au progresat mult”, a spus tehnicianul suedez.

Ryde a mentionat va avea rabdare la Rio de Janeiro daca unele lucruri nu vor fi puse la punct din punct de vedere organizatoric. „Mergem la Rio sperând ca vom avea unde sa stam, ca vom gasi ceva de mancare si ca autocarul va fi acolo când mergem la antrenamente. Ca profesionist trebuie sa ai rabdare cu anumite lucruri în primele trei-patru zile, sa nu te enervezi din cauza unor lucruri care nu sunt puse la punct”, a spus Ryde.

Lotul echipei de handbal a României cuprinde 14 jucatoare si doua rezerve: portarii Paula Ungureanu, Ionica Munteanu si Denisa Dedu (rezerva I), extremele stânga Valentina Ardean-Elisei, Camelia Hotea, extrema dreapta Laura Chiper, interii stânga Cristina Neagu, Gabriela Perianu si Gabriella Szucs, interii dreapta Patricia Vizitiu si Melinda Geiger, centrii Aurelia Bradeanu, Eliza Buceschi, Madalina Zamfirescu (rezerva II) si pivotii Oana Manea si Florina Chintoan.

Nationala României face parte din Grupa A la JO 2016, alaturi de Norvegia, Brazilia, Muntenegru, Spania si Angola. Primele patru clasate în fiecare grupa se vor califica în sferturile de finala. Sportivi din loturile de judo, lupte, tir, atletism, handbal feminin si tenis ale României au plecat luni dimineata, de pe Aeroportul International Henri Coanda, la Rio de Janeiro, pentru Jocurile Olimpice de vara, care se vor desfasura în perioada 5-21 august.

Echipa Olimpica a României se va deplasa în zece etape la Rio de Janeiro, urmatoarele grupuri urmând sa plece în zilele de 2, 4, 6, 7, 8 si 12 august. România va fi reprezentata în total la Rio de un lot de 96 de sportivi si 7 rezerve, la 15 discipline, dupa ce saritorul în înaltime Mihai Donisan, aflat deja în Brazilia, a fost suspendat de la Jocurile Olimpice de Federatia Internationala de Atletism pentru dopaj.loading...

Adauga un comentariu