National

Declaratie-SOC in cazul Bivolaru: A fost pusa sa faca sex pe morminte

Publicat: 25 sept. 2012
1

Procesul in care liderul MISA, Gregorian Bivolaru, este judecat pentru trafic de persoane va fi reluat la 9 octombrie, din cauza numarului mare de martori chemati sa depuna marturie in aceasta cauza, acestia neputand fiind audiati cu totii la termenul de marti.

Una dintre martore a povestit in detaliu practicile la care a fost invitata sa participe de catre Gregorian Bivolaru si instructorii acestuia.

La termenul de marti, la instanta suprema au fost audiati mai multi martori, printre care vamesi de la Nadlac (unde a fost prins liderul MISA) si foste practicante yoga.

Una dintre martore a relatat, in fata instantei supreme, tratamentul la care a fost supusa in calitatea ei de yoghina de catre liderul MISA si acolitii acestuia, care i-au spus sa faca sex pe morminte pentru a se apropia de zeita Kali si sa manance tamaie.

Instanta a decis totodata sa readministreze unele probe din acest dosar.

Tot marti, in timpul procesului, aproximativ 20 de persoane au protestat in fata sediului instantei supreme, cerand „dreptate” pentru liderul MISA. Unul dintre liderii protestatarilor a spus ca nu este posibil ca, dupa doua achitari, a treia instanta sa le anuleze.

In 12 aprilie, instanta suprema a decis sa retina spre rejudecare dosarul in care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuala, act sexual cu un minor si trafic de minori, admitand astfel recursul procurorilor si desfiintand deciziile anterioare ale instantelor.

La termenul din 13 iulie, avocatul lui Gregorian Bivolaru a depus la ICCJ o serie de documente privind localizarea clientului sau, dar si o cerere a acestuia de a fi audiat prin comisie rogatorie, in Suedia, unde este „azilant politic”, pe motiv ca in Romania i-ar fi incalcate drepturi civile si procesuale.

In acest context, presedintele completului de judecata, judecatorul Ionut Matei, l-a intrebat pe avocat de ce nu exista la dosar, pana la acest moment, un document clar din care sa reiasa calitatea de azilant politic al lui Bivolaru.

Tribunalul Sibiu si apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului MISA pentru o parte din infractiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuala in forma continuata, doua infractiuni de act sexual cu un minor in forma continuata si doua infractiuni de trafic de minori. Decizia Curtii de Apel a fost contestata la ICCJ.

Instantele au dispus, totodata, incetarea procesului penal pentru alte infractiuni, respectiv coruptie sexuala, act sexual cu un minor, ambele in forma continuata, si trecerea frauduloasa a frontierei Romaniei, „ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale”.

In acest dosar au mai fost judecate doua persoane, Farkas Ferenc Zsolt si Farcasi Maria Mirona, iar in cazul acestora instanta a decis incetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale pentru tentativa la infractiunea de trafic de migranti si infractiuni de coruptie in forma continuata.

Gregorian Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane si pentru alte sapte infractiuni si intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

Bivolaru a fost arestat, in martie 2004, sub acuzatia ca a intretinut relatii si perversiuni sexuale cu Madalina Dumitru, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra acesteia, in calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost insa eliberat din arest dupa ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca emiterea mandatului a fost facuta de o instanta necompetenta.

Anchetatorii au stabilit ca, in 2002 – martie 2004, acesta ar fi practicat in mod repetat acte cu caracter obscen fata de minora Madalina Dumitru. In perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum si in aprilie 2003, folosindu-se de calitatile de profesor yoga si mentor spiritual, Bivolaru ar fi intretinut acte sexuale cu alte doua minore – Agness Arabella Muresan si Ilinca Simionescu.

In august 2004, procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti l-au trimis pe Bivolaru in judecata pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei. Au mai fost trimisi in judecata Mirona Farcasi (pentru coruptie sexuala) si vamesul Farkas Ferenc Szolt (prins o data cu Bivolaru, la Nadlac, acuzat de trafic de migranti).

Desi pe numele lui exista o interdictie de a parasi tara, Bivolaru a iesit din Romania, fiind retinut la Malmo, in Suedia. Ulterior, el a obtinut statut de azilant.

Pana de curand, despre Bivolaru se stia ca s-ar afla in Suedia, unde a primit azil politic.

La 25 mai, insa, reprezentantii Inspectoratului General al Politie Romane (IGPR) au declarat ca liderul MISA nu se mai afla in Suedia.

„Exista informatii ca Gregorian Bivolaru se afla pe teritoriul altei tari. Situatia operativa nu permite dezvaluirea locatiei unde se afla acesta”, a spus purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Raluca Seucan.

Gregorian Bivolaru a fost arestat in aprilie 2005, in Suedia, insa in luna noiembrie a aceluiasi an, autoritatilor romane li s-a respins cererea de extradare a acestuia, a precizat Seucan.

Sursa: rtv.net

Comentarii
  • la puskarie Gregoriane care speli mintile inocentilor si increzatorilor care spera la ceva mai bun de la viata.poate au aia grija de tine la zdup sa faca sex cu tine asa cum iti place tie … multa bafta..si noroc la sex in puskarie pedofilule.

  • Cat de prost/proasta tre sa fii sa crezi in cuvintele unui obsedat sexual ca asta? Cum dracu sa te pun sa i-o **** sa ajungi mai aproape de absolut? Absolut ce? Sa ajungi la prostie absoluta poate! Bine v-a facut, idiotilor! Cat despre el, oare ii place madu*larul, ca o sa aiba parte de el in puscarie, pana cand intra in absolut!

Adauga un comentariu