Sport

Declaratii de ultima ora despre introducerea sistemului VAR în Liga I: „A fost testat deja”

Publicat: 03 iul. 2019
1

Fotbalul românesc se apropie din ce în ce mai mult de introducerea sistemului de arbitraj video. Dupa declaratiile oferite de Justin Stefan, secretarul genereal LPF, si seful Comisiei Centrale a Arbitrilor a oferit declaratii de ultima ora.

"Noi, cei de la CCA, am pregatit proiectul, am transmis timpul de care avem nevoie ca sa fim pregatiti. Avem unda verde si din punctul nostru de vedere suntem pregatiti pentru sistemul VAR. Acum doar asteptam sa fie implementat. Sistemul VAR pare simplu de la televizor, dar nu este deloc asa. Avem nevoie de mult antrenament. Stim însa modul de lucru si trebuie sa facem lucrurile asa cum trebuie. Trebuie sa urmam toate protocoalele de implementare IFAB. Noi suntem pregatiti, iar când vom primi unda verde, vom informa FIFA si IFAB ca putem începe. Sistemul VAR a fost deja testat si experimentat, iar feed-back-urile pozitive sunt mai multe decât cele negative", a fost declaratia presedintelui CCA, prezent la testarile facute de arbitrii români pentru noul sezon.
Grecul Kyros Vassaras este sef la CCA de cinci ani, mai exact din iulie 2014.
Si Justin Stefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre introducerea VAR. El a declarat ca mai devreme de play-off nu se poate implementa.
Cei mai buni arbitri de fotbal din România au fost testati înainte de startul sezonului la Baza de Pregatire a Federatiei de la Buftea. La probele teoretice si fizice au fost 24 de centrali si 34 de asistenti. Testele erau programate pentru ora 09:00 dimineata, dar arbitrii au solicitat sa fie mutate cu o ora mai devreme din cauza caniculei. Desi au fost aproape 27 de grade, caldura nu a afectat pe nimeni. Toti cei 58 de arbitri au trecut cu bine atât testele de viteza, cât si cele de rezistenta.
Istvan Kovacs a obtinut unul dintre cele mai bune rezultate. L-a ajutat si faptul ca a mentinut ritmul datorita delegarii de la europeanul de tineret. Arbitrii români nu vor mai avea probleme din cauza faptului ca în Liga I nu se foloseste tehnologia VAR. Sezonul trecut, Ovidiu Hategan a fost retinut de la delegarile din Champions League in 2019 din aceasta cauza.
"Din acest sezon intru fara probleme în Champions League. Vom avea echipe formate, o sa merg la Zagreb, la un curs si o sa avem asistenti din alta tara, pentru ca nu avem experienta. E valabil si pentru Istvan", a spus Hategan.

 

Adauga un comentariu