Economic Local

Declaratii fiscale incredibile: Inchiriez apartament in Bucuresti cu 10 lei!

Publicat: 11 iul. 2012
1

Inchiriez apartament in Bucuresti cu 10 lei! Nu este un anunt pe care-l veti gasi in ziare sau pe internet, ci…in documentele fiscului. De fapt, este o metoda prin care multi proprietari care-si inchriaza locuintele fenteaza impozitele, declarand sume ridicole drept chirii. In realitate, ei baga in buzunar sute de euro.

Sa gasesti in Bucuresti un proprietar dispus sa faca un contract legal de inchiriere in care sa scrie ca va primi lunar cateva sute de euro e aproape o misiune imposibila, iar asta se intampla deoarece veniturile din chirii se impoziteaza cu 12%.

Asa a incasat statul aproape 35 de milioane de euro anul trecut. Si asta in conditiile in care mai mult de jumatate dintre contracte fie nu au fost inregistrate la Fisc, fie au fost declarate sume ridicole. Inspectorii fiscului stiu si ei foarte bine aceste tertipuri si deja si-au imaginat o solutie de a le combate.

„Ar fi posibil sa fie gandit un prag minim de taxare asa cum avem la tranzactiile cu bunuri imobile. Probabil ca ar trebui introdusa o grila si aici”, explica Gabriel Biris, consultant fiscal.

Daca statul ar avea resurse, ar putea transforma astfel de situatii in cazuri penale. Deocamdata insa nimeni nu pare deranjat. Nici statul, nici chiriasii, nici proprietarii.

Sursa: realitatea.net

Adauga un comentariu